Разлика между версии на „Алманах ФантАstika“

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
(Нова страница: {{Инфокутия произведение | име = Алманах ФАНТАSTIKA | име в оригинал = | други-имена ...)
 
Ред 16: Ред 16:
 
}}
 
}}
  
Алманахът ФАНТАSTIKA е ежегоден алманах за фантастиката във всички изкуства, и в различните страни през изтеклата календарна година. Съставен по концепция и авторски рубрики на Атанас П. Славов, развивани е експериментирани дълги години в неговия фензин [[Електронно списание Фентернет|"Фентернет"]] Главен съратник на съставителя за работата по алманаха е неговият главен редактор [[Калин Ненов]], както и "по-желалите" от [[Фондация Човешката библиотека]]. Всички преводи и редакции в алманаха се извършват на безхонорарен волонтерски принцип, а крайният резултат от всеки брой се публикува в безплатен е-вариант (с изключение, на някои западни произведения, защитени от авторски права) Оформлението на корицата и вътрешния дизайн е дело на [[Атанас П. Славов]]. Най-активният илюстратор е [[Калин Николов]].
+
Алманахът ФАНТАSTIKA е ежегоден алманах за фантастиката във всички изкуства, и в различните страни през изтеклата календарна година. Съставен по концепция и авторски рубрики на Атанас П. Славов, развивани и експериментирани дълги години в неговия фензин [[Електронно списание Фентернет|"Фентернет"]] Главен съратник на съставителя за работата по алманаха е неговият главен редактор [[Калин Ненов]], както и "по-желалите" от [[Фондация Човешката библиотека]]. Всички преводи и редакции в алманаха се извършват на безхонорарен волонтерски принцип, а крайният резултат от всеки брой се публикува в безплатен е-вариант (с изключение, на някои западни произведения, защитени от авторски права) Оформлението на корицата и вътрешния дизайн е дело на [[Атанас П. Славов]]. Най-активният илюстратор е [[Калин Николов]]. Алманахът има Авторски кръг от творци избрани от съставителя, като най-перспективни за днешната българска фантастика.
  
  

Версия от 20:09, 25 юли 2009

Алманах ФАНТАSTIKA
Автор(и): Атанас П. Славов
Жанр(ове): многожанров сборник
Вид: антология
Цикъл: ежегодник


Алманахът ФАНТАSTIKA е ежегоден алманах за фантастиката във всички изкуства, и в различните страни през изтеклата календарна година. Съставен по концепция и авторски рубрики на Атанас П. Славов, развивани и експериментирани дълги години в неговия фензин "Фентернет" Главен съратник на съставителя за работата по алманаха е неговият главен редактор Калин Ненов, както и "по-желалите" от Фондация Човешката библиотека. Всички преводи и редакции в алманаха се извършват на безхонорарен волонтерски принцип, а крайният резултат от всеки брой се публикува в безплатен е-вариант (с изключение, на някои западни произведения, защитени от авторски права) Оформлението на корицата и вътрешния дизайн е дело на Атанас П. Славов. Най-активният илюстратор е Калин Николов. Алманахът има Авторски кръг от творци избрани от съставителя, като най-перспективни за днешната българска фантастика.


Броеве: