Редактиране на „БГ-Фантастика:Разговори/2007/януари“

Направо към: навигация, търсене

Внимание: Не сте влезли в системата. Ако направите редакция IP-адресът Ви ще бъде публично видим. Ако влезете или си създадете акаунт, редакциите Ви ще бъдат свързани с потребителското Ви име, заедно с други преимущества.

Редакцията може да бъде върната. Прегледайте долното сравнение и се уверете, че наистина искате да го направите. След това съхранете страницата, за да извършите връщането.
Текуща версия Вашият текст
Ред 144: Ред 144:
 
:::: Аз само да уточня, че предложението за Спас Колев ми се струва подразбиращо се, но доколкото схванах, той няма време да администрира непрекъснато тук и ще го прави когато може. --[[Потребител:Sol lam|Sol lam]] 17:54, 24 януари 2007 (EET)
 
:::: Аз само да уточня, че предложението за Спас Колев ми се струва подразбиращо се, но доколкото схванах, той няма време да администрира непрекъснато тук и ще го прави когато може. --[[Потребител:Sol lam|Sol lam]] 17:54, 24 януари 2007 (EET)
  
== Имам нужда ==
+
http://www.rap-musiq.com/ acomplia >:-D http://www.reversibleeye.com/ prednisone pills 3945 http://www.loqueotrosven.com/ acomplia 9064 http://www.scribblingscribe.com/ prednisone no prescription tqmaub
 
 
Хора, администратори, имам нужда от шаблон за статия за преводачи. Опитът ми да направя нещо подобно завърши трагично с изчезването на статията, която бях започнала и вероятно за да направя такова нещо, ще ми трябва половин ден и подробна инструкция стъпка по стъпка. Някой ще помогне ли? --[[Потребител:Sol lam|Sol lam]] 18:25, 23 януари 2007 (EET)
 
 
 
: Да се направи шаблон за статия за преводачи не е трудно. Проблемът идва от това, че често един човек е и писател, и преводач, и още други неща, и ми се иска да направя универсален шаблон. Който пък, на всичкото отгоре, не бива да е прекалено грамаден и тромав... Виждал съм в Уикипедия подобно нещо - шаблоните за класификация на биологични видове - но още го мисля как точно ще стане. -- [[Потребител:Григор Гачев|Григор Гачев]] 19:51, 23 януари 2007 (EET)
 
 
 
:: Моля те, направи ми такъв, защото в случая със статията, която направих, за [[Мария Кръстева]], тя наистина има и други творби, но не са в областтта на фантастиката, затова пък е важна личност според мен, защото е от основните преводачки на Урсула Ле Гуин, Ричард Бах, Тери Брукс и др. Т.е. тя си е чист случай на Преводач за енциклопедията, където са основните й приноси към фантастиката в България. Аз не се справям с тая част и една инфокутия не мога да си спретна. А иначе може да се направи шаблон за Писател/Преводач, като се сещам веднага, че ти и Любомир Николов сте за там. --[[Потребител:Sol lam|Sol lam]] 18:00, 24 януари 2007 (EET)
 
 
 
::: Направих - не са перфектни, но все е някакво начало. В шаблона [[:Шаблон: Инфокутия личност|Инфокутия личност]] вече могат да се влагат шаблони-вложки за различни професии, по повече от една. За повече информация виж [[:Шаблон: Инфокутия вложка писател|Инфокутия вложка писател]], [[:Шаблон: Инфокутия вложка преводач|Инфокутия вложка преводач]] и [[:Шаблон: Инфокутия вложка фен|Инфокутия вложка фен]] - там е описано как става номерът. Или погледни [[:Шаблон: Инфокутия писател|Инфокутия писател]] - той в момента се реализира по точно този начин, като вика "Инфокутия личност" и му предава вложката за писател. {{)}} -- [[Потребител:Григор Гачев|Григор Гачев]] 00:23, 25 януари 2007 (EET)
 
 
 
:::: На мен ми изглеждат перфектни. Ще ми дадеш ли е-mail на Светлана Комогорова - Комата да я питам за информация и да я въведем в енциклопедията или може би ще е по-удобно да го направиш ти, понеже я познаваш? Ще се пробвам тия дни на новите шаблони, ако успея - още днес, много ти благодаря!!!!! --[[Потребител:Sol lam|Sol lam]] 14:22, 25 януари 2007 (EET)
 
 
 
:::: Чудесни са {{)}}. Сега май ще се преработват шаблоните в статиите, поне за писателите-преводачи и феновете, не? --[[Потребител:Intery|Intery]] 21:02, 25 януари 2007 (EET)
 
 
 
::::: Няма нужда. {{)}} Шаблонът "писател" вече е преработен така, че да ползва новата система вътрешно; ще направя същото за феновете, и може да направя отделен и за преводачите. -- [[Потребител:Григор Гачев|Григор Гачев]] 23:22, 25 януари 2007 (EET)
 
 
 
:::::: Ам, а защо промени всичките новосложени инфокутии "писател" на личност? --[[Потребител:Intery|Intery]] 06:31, 29 януари 2007 (EET)
 
 
 
::::::: Почти всичките тези писатели са и нещо друго - фенове, издатели и т.н. Почвам да се чудя дали надстройващите инфокутии, като "писател" не са по-скоро вредни, отколкото полезни... -- [[Потребител:Григор Гачев|Григор Гачев]] 19:20, 29 януари 2007 (EET)
 
 
 
:::: Реших да пробвам да сложа вложките за преводач и писател в статията за [[Елена Павлова]]. Струва ми се, че има проблем с параметър "жанрове" във вложката за преводач.
 
:::: А ако в статията има "инфокутия писател", къде трябва да се вмъкне "инфокутия вложка преводач"? --[[Потребител:Intery|Intery]] 18:58, 26 януари 2007 (EET)
 
 
 
::::: Проблемите с "жанрове" оправени {{()). А ако в статията инфокутията е "писател", уви, трябва да се промени на "личност", и писателската й част да се отдели във "вложка писател" (вложката е направена така, че отделянето да е максимално просто). -- [[Потребител:Григор Гачев|Григор Гачев]] 20:24, 26 януари 2007 (EET)
 
 
 
:::::: Ах, ти, а защо каза, че нямало нужда да се преработват {{)}}. Тичам да си качвам брояча с [[:Категория:Преводачи]]. --[[Потребител:Intery|Intery]] 20:42, 26 януари 2007 (EET)
 
 
 
----
 
Да не започвам хиляда беседи с едно изречение - не е ли по-добре параметърът "професия" (или съответно "други-професии") да се премести към инфокутия личност? --[[Потребител:Intery|Intery]] 20:55, 29 януари 2007 (EET)
 
  
 
== Нужда 2 и 3 ==
 
== Нужда 2 и 3 ==

Моля, обърнете внимание на това, че всички приноси към БГ-Фантастика се публикуват при условията на Лиценз за свободна документация на GNU 1.3 или по-нов (за подробности вижте БГ-Фантастика:Авторски права). Ако не сте съгласни вашата писмена работа да бъде променяна и разпространявана без ограничения, не я публикувайте.

Също потвърждавате, че вие сте написали материала или сте използвали свободни ресурсиобществено достояние или друг свободен източник. Ако сте ползвали чужди материали, за които имате разрешение, непременно посочете източника.

Не публикувайте произведения с авторски права без разрешение!
Отказ | Помощ за редактиране (отваря се в нов прозорец)

Шаблони, използвани на страницата: