Редактиране на „Втори национален фестивал на НФ“

Направо към: навигация, търсене

Внимание: Не сте влезли в системата. Ако направите редакция IP-адресът Ви ще бъде публично видим. Ако влезете или си създадете акаунт, редакциите Ви ще бъдат свързани с потребителското Ви име, заедно с други преимущества.

Редакцията може да бъде върната. Прегледайте долното сравнение и се уверете, че наистина искате да го направите. След това съхранете страницата, за да извършите връщането.
Текуща версия Вашият текст
Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:Vtori_fest_plakat.jpg|рамка|дясно|Плакат от [[Пламен Аврамов]]]]
+
'''Вторият национален фестивал на НФ''' е проведен на 25-28 май [[1981 г.]] в София в големия салон на ДСНК - Дом на съветската наука и култура /днес - Руски културно-информационен център/. Според издадената Програма пълното име на фестивала е: Втори национален фестивал на клубовете по фантастика, прогностика, евристика "Човек, Еволюция, Космос" в рамките на Асамблеята "Знаме на мира". Посветен на първия в света орбитален космически полет, извършен от летец-космонавт Ю.А.Гагарин. По време на фестивала се провежда [[Четвърта среща на Клубовете по фантастика]].
 
+
   
Това е второто провеждане на [[фестивал на клубовете по прогностика, фантастика и евристика]].
 
 
 
'''Вторият национален фестивал на НФ''' е проведен на [[25 май|25]]-[[28 май]] [[1981 г.]] в София в големия салон на ДСНК - Дом на съветската наука и култура (днес - Руски културно-информационен център). Според издадената Програма пълното име на фестивала е: Втори национален фестивал на клубовете по фантастика, прогностика, евристика „Човек, Еволюция, Космос“ в рамките на Асамблеята „Знаме на мира“. Посветен на първия в света орбитален космически полет, извършен от летец-космонавт Юрий А. Гагарин. По време на фестивала се провежда [[Четвърта среща на Клубовете по фантастика]].
 
 
 
 
==Програма==
 
==Програма==
  
*'''Научен симпозиум „Човек, Еволюция, Космос'''“ (26 май) - секции:
+
===26 май===
  
* Фантазия и творчество - 10 ч.
+
*Научен симпозиум "Човек, Еволюция, Космос" - секция фантазия и творчество - 10 ч.
* Космическото бъдеще на човечеството.
 
* Прогностика
 
* История и теория на НФ.
 
*'''[[Изложба ФАНТАСТИЧНО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО 1981]]''' (ДСНК)
 
  
*Изложба-базар „Българска и съветска НФ книга“
 
  
*Срещи с писатели и литературни четения.
 
  
*'''Прожекции на НФ филми.'''
+
[[Картинка:FEST2.JPG|рамка|дясно|Президиум на втория фестивал: [[Иван Пунчев]] /на катедрата/, [[Ивайло Рунев]],Марат Попов, Юрий Георгиев, [[Николай Близнаков]] ]]
  
*Пантомима и сборна клубна програма.
+
* [[1981 г.]] - [[Втори национален фестивал на НФ]] - София - ДСНК
  
*'''Представяне на сборника''' „[[Модели-2 (Издателство Градски младежки дом Лиляна Димитрова, 1981)|'''Модели-2''']]
+
[[Категория: Конвенти|Фестивал на клубовете по фантастика, прогностика и евристика]]

Моля, обърнете внимание на това, че всички приноси към БГ-Фантастика се публикуват при условията на Лиценз за свободна документация на GNU 1.3 или по-нов (за подробности вижте БГ-Фантастика:Авторски права). Ако не сте съгласни вашата писмена работа да бъде променяна и разпространявана без ограничения, не я публикувайте.

Също потвърждавате, че вие сте написали материала или сте използвали свободни ресурсиобществено достояние или друг свободен източник. Ако сте ползвали чужди материали, за които имате разрешение, непременно посочете източника.

Не публикувайте произведения с авторски права без разрешение!
Отказ | Помощ за редактиране (отваря се в нов прозорец)