Редактиране на „Второстепенни герои в „Ян Бибиян““

Направо към: навигация, търсене

Внимание: Не сте влезли в системата. Ако направите редакция IP-адресът Ви ще бъде публично видим. Ако влезете или си създадете акаунт, редакциите Ви ще бъдат свързани с потребителското Ви име, заедно с други преимущества.

Редакцията може да бъде върната. Прегледайте долното сравнение и се уверете, че наистина искате да го направите. След това съхранете страницата, за да извършите връщането.
Текуща версия Вашият текст
Ред 31: Ред 31:
 
=== Старият дявол ===
 
=== Старият дявол ===
  
'''Старият Дявол''' (името му е Фюфюнко) е баща на дяволчето [[Фют]]. Той е описан бегло в няколко сцени от ''„Ян Бибиян. Невероятни приключения на едно хлапе“'' като участник в дяволското сборище, главен виновник и извършител на размяната на главите на Ян Бибиян и [[Калчо]] и като един от тези, които наказват Фют за загубата на опашката му. Основна грижа за бащата дявол и основно притеснение е да не би приятелството на детето му с човешко момче да „развали“ прекрасните заложби за злотворство у потомъка му. Опасността обаче се оказва съвсем друга за Фют - той не става по-добър, но пък пострадва от буйния нрав на Ян Бибиян, който изтръгва опашката му, когато дяволчето отказва да се подчини и да спре полета из подземното царство. За това наказанието е изтезания и бой в преизподнята - тук бащата, старият дявол, съвсем малко отстъпва на побратимите си, но и провинението на Фют е сериозно - докато опашката му е в човешки ръце, рогатите не могат да вършат пакости по земята и да вредят на хората. Старият дявол се е надявал да прекрати дружбата на детето си с Ян Бибиян, като размени главата на последния с празната глинена глава на Калчо, но това е предпоставка за всичко произлязло по-нататък, за преборването на Ян Бибиян с [[Мирилайлай]], за съжалението му към глиненото момче и сприятеляването му с него, а в крайна сметка - злината се оказва проводник за победата на доброто.
+
'''Старият Дявол''' е баща на дяволчето [[Фют]]. Той е описан бегло в няколко сцени от ''„Ян Бибиян. Невероятни приключения на едно хлапе“'' като участник в дяволското сборище, главен виновник и извършител на размяната на главите на Ян Бибиян и [[Калчо]] и като един от тези, които наказват Фют за загубата на опашката му. Основна грижа за бащата дявол и основно притеснение е да не би приятелството на детето му с човешко момче да „развали“ прекрасните заложби за злотворство у потомъка му. Опасността обаче се оказва съвсем друга за Фют - той не става по-добър, но пък пострадва от буйния нрав на Ян Бибиян, който изтръгва опашката му, когато дяволчето отказва да се подчини и да спре полета из подземното царство. За това наказанието е изтезания и бой в преизподнята - тук бащата, старият дявол, съвсем малко отстъпва на побратимите си, но и провинението на Фют е сериозно - докато опашката му е в човешки ръце, рогатите не могат да вършат пакости по земята и да вредят на хората. Старият дявол се е надявал да прекрати дружбата на детето си с Ян Бибиян, като размени главата на последния с празната глинена глава на Калчо, но това е предпоставка за всичко произлязло по-нататък, за преборването на Ян Бибиян с [[Мирилайлай]], за съжалението му към глиненото момче и сприятеляването му с него, а в крайна сметка - злината се оказва проводник за победата на доброто.
  
 
=== Чичо Горчилан ===
 
=== Чичо Горчилан ===

Моля, обърнете внимание на това, че всички приноси към БГ-Фантастика се публикуват при условията на Лиценз за свободна документация на GNU 1.3 или по-нов (за подробности вижте БГ-Фантастика:Авторски права). Ако не сте съгласни вашата писмена работа да бъде променяна и разпространявана без ограничения, не я публикувайте.

Също потвърждавате, че вие сте написали материала или сте използвали свободни ресурсиобществено достояние или друг свободен източник. Ако сте ползвали чужди материали, за които имате разрешение, непременно посочете източника.

Не публикувайте произведения с авторски права без разрешение!
Отказ | Помощ за редактиране (отваря се в нов прозорец)