Разлика между версии на „Надя Милушева“

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
(оформяне и още малко инфо :-) някой да попълни сега и биография?)
Ред 42: Ред 42:
  
 
== Биография ==
 
== Биография ==
 +
== Биография ==
 +
'''Надя Милушева''' е родена в гр. Кюстендил на 25.08... От 5 годишна възраст е солист на Вокално Инструментален Състав '''"Сребърни Звънчета"''' с художествен ръководител '''Ангелина Милева'''. Основното си образование завършва в 1-ва Прогимназия "КИРИЛ И МЕТОДИЙ" гр. Кюстендил. Гимназиалното си образование в Кюстендилската Политехническа Гимназия, паралелка със засилено изучаване на английски и руски език с класен ръководител Мариана Атанасова (химик) и преподавател по англ. език Надежда Кадина (филолог). Майката Антоанета Леонидова е геохимик по професия, а бащата Георги Борисов е служител на ГУСВ.
 +
През 1983 се явява на първите пробни снимки за филма '''"Федерация на династронафтите"''' по сценарий на '''Хаим Оливер''', режисьор на филма е '''Стоян Шивачев''', оператор '''Барух Лазаров''', където играе ролата на '''Фани''' заедно с известният продуцент''' Магърдич Халваджян'''. Следват много детски сериали от поредицата "Лека нощ деца" с реж. '''Видослава Гъркова,''' по-известен от които е мюзикъла '''"Мастилено момче и тебеширено момиче"''' и др., като продължават и записите в '''"БАЛКАНТОН"''' на много любими и до днес детски песни. Има издадени над 15 дългосвирещи плочи с песни и 1 плоча с приказки '''"Да спрем на спирка песен"''' с главен тоноператор '''Стефан Рибаров'''.
 +
'''Надя Милушева''' е носител на много български и международни на награди, по-големи от които са: '''"Нова българска музика"''', '''"Златна тракийска лира"'', Фестивал на детската песен провеждан в гр. Ст. Загора, награда за най-добра детска рола '''"Фестивал за детско кино в Торино - Италия"''' за ролята се на '''Фани от "Федерация на династронафтите".''' Работи с известни български композитори, като Бенцион Елиезер, Кирил Цибулка, Тодор Попов, Петър Ступел, Георги Костов и мн. др.
 +
През 1983 участва в българо-съветската продукция '''"Растат космонавти"''' заедно с малкият си колета Рони (Ивайло) от "Федерация на династронафтите".  Филмът е съвместна продукция на '''СТФ "ЕКРАН"-България''' и '''"МОСФИЛМ"-СССР.'''
 +
'''Надя Милушева''' участва и печели много награди на '''3 поредни фестивала "Знаме на мирът"''', учреден от тогавашният Министър на култулата Людмила Живкова. Представя детски песни на известни български композитори и печели няколко поредни годишни награди на фестивалът '''"Нова българска музика"''' за най-добра детска песен, като песента '''"Кукла" на композитърът Тодор Попов'''. Както и на композиторите Бенцион Елиезер "Снежинка", Петър Ступел, Кирил Цибулка - песента от филма "Войната на таралежите" и мн. др.
 +
През 1988 г. е приета актьорско майсторство за куклен театър в класът на проф. Ататнас Илков, след което се прехвърля в класът на проф. Боньо Лунгов.
 +
От 1993г. до 2001 г. '''учи и живее в Атина- Р. Гърция'''. Владее перфектно гръцки език, което е и настоящото й занимание и професия.
 +
Винаги с умиление ще си спомняме за '''"най-артистичното дете в епохата 80-90 г.''' . За Спаска Спасова от "Рицарят на бялата дама" реж. петър Каишев, сценарист Хаим Оливер и за българското дете изпяло "Оранжево морето" ...
 +
 +
  
 
{{секция-мъниче}}
 
{{секция-мъниче}}

Версия от 06:14, 25 юни 2008

Надя Милушева
актриса

Надя Милушева е актриса, участвала в някои български фантастични филми.

Биография

Биография

Надя Милушева е родена в гр. Кюстендил на 25.08... От 5 годишна възраст е солист на Вокално Инструментален Състав "Сребърни Звънчета" с художествен ръководител Ангелина Милева. Основното си образование завършва в 1-ва Прогимназия "КИРИЛ И МЕТОДИЙ" гр. Кюстендил. Гимназиалното си образование в Кюстендилската Политехническа Гимназия, паралелка със засилено изучаване на английски и руски език с класен ръководител Мариана Атанасова (химик) и преподавател по англ. език Надежда Кадина (филолог). Майката Антоанета Леонидова е геохимик по професия, а бащата Георги Борисов е служител на ГУСВ. През 1983 се явява на първите пробни снимки за филма "Федерация на династронафтите" по сценарий на Хаим Оливер, режисьор на филма е Стоян Шивачев, оператор Барух Лазаров, където играе ролата на Фани заедно с известният продуцент Магърдич Халваджян. Следват много детски сериали от поредицата "Лека нощ деца" с реж. Видослава Гъркова, по-известен от които е мюзикъла "Мастилено момче и тебеширено момиче" и др., като продължават и записите в "БАЛКАНТОН" на много любими и до днес детски песни. Има издадени над 15 дългосвирещи плочи с песни и 1 плоча с приказки "Да спрем на спирка песен" с главен тоноператор Стефан Рибаров. 'Надя Милушева е носител на много български и международни на награди, по-големи от които са: "Нова българска музика", "Златна тракийска лира", Фестивал на детската песен провеждан в гр. Ст. Загора, награда за най-добра детска рола "Фестивал за детско кино в Торино - Италия" за ролята се на Фани от "Федерация на династронафтите". Работи с известни български композитори, като Бенцион Елиезер, Кирил Цибулка, Тодор Попов, Петър Ступел, Георги Костов и мн. др. През 1983 участва в българо-съветската продукция "Растат космонавти" заедно с малкият си колета Рони (Ивайло) от "Федерация на династронафтите". Филмът е съвместна продукция на СТФ "ЕКРАН"-България и "МОСФИЛМ"-СССР. Надя Милушева участва и печели много награди на 3 поредни фестивала "Знаме на мирът", учреден от тогавашният Министър на култулата Людмила Живкова. Представя детски песни на известни български композитори и печели няколко поредни годишни награди на фестивалът "Нова българска музика" за най-добра детска песен, като песента "Кукла" на композитърът Тодор Попов. Както и на композиторите Бенцион Елиезер "Снежинка", Петър Ступел, Кирил Цибулка - песента от филма "Войната на таралежите" и мн. др. През 1988 г. е приета актьорско майсторство за куклен театър в класът на проф. Ататнас Илков, след което се прехвърля в класът на проф. Боньо Лунгов.

От 1993г. до 2001 г. учи и живее в Атина- Р. Гърция. Владее перфектно гръцки език, което е и настоящото й занимание и професия.

Винаги с умиление ще си спомняме за "най-артистичното дете в епохата 80-90 г. . За Спаска Спасова от "Рицарят на бялата дама" реж. петър Каишев, сценарист Хаим Оливер и за българското дете изпяло "Оранжево морето" ...


Тази секция е мъниче. Можете да помогнете на БГ-Фантастика, като я разширите.

Роли

Във фантастични филми

В нефантастични филми

  • „Рицарят на Бялата дама“ - Спаска Спасова

Други

  • Надя Милушева е изпълнителката на началната песничка от филма „Войната на таралежите“.
  • Изпълнител, композитор и диригент е и на песента „Аз не съм вече дете“.