Потребител беседа:Григор Гачев/Архив/2007/Април

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Сваляне на правата

Здравей! Мисля, че вече мина достатъчно време за откриване на евентуални бъгове в нововъведенията, така че спокойно можеш да ме върнеш в редиците на обикновените потребители. — Борислав 12:36, 2 април 2007 (EEST)

Все още се надявам да премислиш и да се хванеш с администраторстване тук. Не е задължително да си пръв хигиенист за целта. :-) -- Григор Гачев 22:48, 3 април 2007 (EEST)
Е, добре. Постави го на гласуване, пък да видим дали някой ще го подкрепи. :-) Все пак приносите ми към проекта са доста скромни. — Борислав 09:41, 5 април 2007 (EEST)

{мъниче} и {секция-мъниче}

За мен смисълът от {секция-мъниче} е да се слага в дълги статии, където само един от разделите е кратък. За статии от 3 изречения не ми се нрави да се слага {секция-мъниче} вместо {мъниче}.

Сигурно ще успееш да ме убедиш в противното, де, ама този път мисля да се боря! ;-) --Intery 23:00, 22 март 2007 (EET)

Напротив - изобщо няма да се опитвам да те убеждавам. Мисля, че си права. Просто когато редактирам докато върша и още нещо друго, не винаги съм достатъчно съсредоточен. :( -- Григор Гачев 23:07, 22 март 2007 (EET)
А, добре. Няма проблеми, просто на няколко пъти ми заместваш {мъниче} със {секция-мъниче} и рекох да те питам, преди злостно да кликна на връщане :). --Intery 23:24, 22 март 2007 (EET)
Не бързай - когато го замествам, обикновено е покрай (всъщност заради) други добавки и корекции. -- Григор Гачев 23:29, 22 март 2007 (EET)
8)? --Intery 23:42, 22 март 2007 (EET)
Да, и това може да се случи. :-) -- Григор Гачев 23:43, 22 март 2007 (EET)

Изместване на книжни списъци

Понеже май ти си го започнал така, а ние всички следваме теб, какво ще кажеш, ако книгите в една поредица са по-малко от 20, да не изместваме списъка им на отделна страница? --Intery 17:00, 26 март 2007 (EEST)

Принципно ги местя, за да могат лесно да бъдат включвани при нужда в други статии. Но както и да го направим, все става - не са безумно много, два-три часа работа е да се преработят по който начин ни трябва. -- Григор Гачев 17:11, 26 март 2007 (EEST)

Задачки?

Ако можеш да опишеш няколко досадни задачки по уикито, които изискват само време (но не и категоризация, например :-)), спокойно можеш да ми ги прехвърлиш; най-вероятно ще успея да ги поема. Защото в момента общо взето се чудя дали е редно да правя някои от промените, за които се сещам (например - пренасочванията на годините). --Mandor 08:32, 30 март 2007 (EEST)

За годините идеята е, че са статии с кратко представяне на най-важното за годината, и линк към категорията й; докато такова представяне няма, статията е пренасочка към категорията. (Същото може би е добра идея и за датите - ще го поставя на гласуване. Ако се утвърди, и те ще са за правене на пренасочки.)
Една безкрайна и ужасно досадна работа е правенето на пълни библиографии на авторите. Светослав Минков вече чака трети месец да му добавя библиография на изданията на чужди езици - събрал съм източниците, но не смогвам да ги компилирам и оформя. А колко още са като него...
Друга, също безкрайна и тегава работа, е правенето на статии за издания на книги, за броеве в периодика, и т.н. Де що има из библиотеката и мазето - електронизиране...
Трета, пак досадна и безкрайна работа е писането на статии за произведения, герои и пр. Статиите на Светла са далеч над предполагаемото средно ниво, съдържат литературни анализи и пр. - и доста по-простички статии биха били чудесни. Който е чел повечко, би могъл с месеци да пише от сутрин до вечер само по тази задача...
Към момента се чудя дали не беше по-добре произведенията на автори да се делят първо на фантастика и нефантастика, а после по езици (сега е обратното - първо е по езици). Смятам да го предложа на обсъждане и гласуване; ако мине, оправянето на авторите ще е много голяма и много досадна задача...
Изобщо, досадни задачки - за целия китайски народ, на трисменна работа... -- Григор Гачев 16:48, 30 март 2007 (EEST)
За годините - ясно; вече прочетох резултатите от гласуването и затова започнах. Просто по едно време започнаха да ме гризат съмнения дали постъпвам правилно.
За останалото - имах предвид нещо като досадни операции по поддръжката, като например вчерашното ми разчистване на конкурса на "Буквите"; създаване на препратки (и категории) за липсващи години, (пре)оформяне на страници според нови изисквания и т.н. Това за (пре)разделянето произведенията на авторите е точно от този тип. Изобщо, погледни промените, които съм правил в последно време и ще получиш представа какво имам предвид. --Mandor 18:14, 30 март 2007 (EEST)

Cite.php

Сега са празници и така нататък, но докато не съм забравила да те питам — какво стана със Cite.php? --Intery 11:58, 6 април 2007 (EEST)

Потвърдено от www.mediawiki.org - гарантирано не работи заедно с ParserFunctions на MediaWiki версии под 1.8 (тази на сървъра ми е 1.7). Някой ден трябва да си заделя време да ъпгрейдна MediaWiki-то на сървъра, но не знам дали ще е скоро - вчерашният почивен ден например ми беше 14-часов работен (което пак си е направо почивен на фона на повечето работни напоследък)... -- Григор Гачев 23:15, 8 април 2007 (EEST)
Ясно, мерси.
Лека седмица=). --Intery 21:11, 9 април 2007 (EEST)