Потребител беседа:BLACKDIVER

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Здравей! :-)

И много-много благодаря за списъка на изданията на "Пътят на Икар"! :-) -- Григор Гачев 21:04, 24 декември 2006 (EET)

Както се казва това е само началото. С времето ще има още много такива.
Между другото, страницата на Пламен Митрев съдържа доста лъжи за съжаление. Част от цитираните му книги, всъщност са на Робърт Хауърд. Другото е, че Леонард Карпентър си е жив и здрав американец, който въобще не е чувал за Митрев. Съзнателно не искам аз да редактирам статията, защото може да се изтълкува по грешен начин от хората. (Коментар от BLACKDIVER)
(Извинявам се, че преподредих малко отговора ти - по беседите обикновено се пише така, за по-пригледно. Също, добра идея е човек да подписва каквото пише, както аз го правя. Най-лесно става, като сложиш две тирета и четири тилди (-- ~~~~) - при записването те ще се превърнат в подпис, подобен на моя; аз правя моя така. :-) )
За страницата на Пламен Митрев - ако знаеш тези неща със сигурност, и можеш да ги докажеш, я редактираш без никакво колебание, независимо кой си. Аз я преписах почти едно към едно от Уикипедия; там понякога се случват и грешки. -- Григор Гачев 21:29, 24 декември 2006 (EET)

Библиографии

Какво ще кажеш да слагаме годината преди произведението? Също, нека я уикилинкваме не като [[1980]], а като [[1980 г.]]. Само числата са ги запазили за годините в Уикипедия, но това е англоезичен тертип... :-) -- Григор Гачев 22:53, 24 декември 2006 (EET)

Съгласен съм. Ще го имам предвид по-нататъка :) --BLACKDIVER 22:57, 24 декември 2006 (EET)
Благодаря ти! :-) Също, ако използваме в някоя статия факти от "Болгария фантастическая", би било честно да я посочим като източник долу, в списъка на източниците.
Също, прави ми впечатление, че нерядко се случват произведения със съвпадащи имена. Чудя се дали не е добра идея да насочваме статиите за произведения да попадат в именното пространство на писателя? Примерно статията да се казва не "Пътят на Икар", а "Любем Дилов/Произведения/Пътят на Икар" (изобразяващото се на екрана име, естествено, ще го пазим "Пътят на Икар")? Ще е малко повече работа, и мъничко по-неудобно, но може би с трупането на информацията ще започне да се изплаща. А пък в основното пространство да слагаме пренасочващи страници. (Които при дублиране на имена да преправяме на пояснителни.) -- Григор Гачев 23:18, 24 декември 2006 (EET)