Росен Марков

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Тази страница е предложена за изтриване. Можете да откриете причините за това и да гласувате „за“ или „против“ на Страници за изтриване.

Моля, не изтривайте този шаблон от страницата - премахването му не спира процедурата за изтриване. Вместо това можете да изразите мнение на БГФ:СИ или да промените статията до приемлив вид.


Росен Марков
писател
Rosen Markov2.jpg
Професия: писател
Националност: българин

Координати:
Адрес: Върбен
Е-майл: borime4kataприdir.bg

Биографични данни:
Роден на: 10 юни 1969 г.
Роден в: Върбен

Писател:
Творчески период: 1993 г. -
Жанр(ове): научна фантастика, политическа фантастика
Основна творба: Боже, избави България

Росен Марков e писател на научна и политическа фантастика.

Мястото му е в психото.


Биография

Росен Марков е роден на 10.06.1969 година, в село Върбен. Завършва СОУ „Хр. Ботев” гр. Русе през 1987г. Служи в БНА на редовна военна служба - картечар за периода 1987/89 г. Работил е актьор в ДТ ,,Драгомир Асенов" - Монтана, сезон 1992/93 г. Работил е също така и бояджия, охрана и други занятия. С писане се занимава от дете, първите му по-сериозни публикации са два разказа в местния русенски вестник „Утро” 1994 година. „Усмивката на смъртта” и „Черният Дом” – първият в жанра хорър, а вторият научна фантастика. Същата година написва и сценария за игрален филм „Ауфвидерзеен”.

Разочарован от моралния упадък и икономическата разруха във България 1999 г., търси убежище в Чешката Република, където живее в продължение на една година, в среда на руски дисиденти. Там изживява и една от най-пламенните си любови с рускинята Надежда, след което се завръща съкрушен в родината.

През април на 2011 година започва да пише книгата ,,Боже, избави България", което писателят счита за свещен дълг към българският народ. По този начин, той отдава почит и на загиналите герои за свободата на България.

2012 година завършва написването на научно-фантастичния роман ,,Боже, избави България", който е издаден от печатница НИМА в 2015 г. Авторът определя себе си, по ред причини, с псевдонима Непризнатият!

Стил и особености

Росен Марков използва характерните за научната фантастика, похвати за изграждането на сюжета на своите произведения, а също така включва политическата сатира и апокалиптичната фантастика.

Произведения

Фантастика

Романи

Разкази

Издания

На български език

Фантастика

Самостоятелни издания

Външни връзки

Източници