БГ-Фантастика:Желани шаблони

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

На тази страница можете да опишете какви шаблони бихте желали. Някой, който умее да ги прави (може би самите вие след време) рано или късно ще се погрижи.

Желани шаблони[редактиране]

Трябва да се направи шаблон за художествено произведение - картина, платно, масло, графика, техника на рисуване, тема на картината,

може би друг шаблон за комикс, автор на рисунката, автор на текста и т.н.

Друг за музикално произведение: песен с фантастичен елемент, музикална пиеса с фантастичен асоциативен ред; тематична музикална пиеса с обявена Ф. тема, (както Берлиоз е обявил "Фантастична симфония") (А.Славов(Sferoidi) 01:11, 4 март 2007 (EET))

За произведение на изобразителното изкуство е малко трудно да се направи шаблон, защото не е много лесно да се напише смислена статия. (Поне докато още не е отворено качването на целите произведения.)
Шаблон за комикс е добра идея - но ще ми е по-лесно да го направя, ако имаме написани статии за няколко комикса, за да се ориентирам какво е добре да има в шаблона, и какво - не.
За шаблон за музикално произведение стои същият проблем, както за произведение на изобразителното изкуство. -- Григор Гачев 23:01, 4 март 2007 (EET)

Инфокутия анимационен филм[редактиране]

...който да дублира Шаблон:Инфокутия филм, но вместо параметър „актьори“, да има параметър „озвучители“. Аз ще го направя, ако идеята ви се стори удачна. --Intery 19:54, 11 март 2007 (EET)

Да си призная, струва ми се, че разликата е твърде дребна, за да има смисъл от различен шаблон. В западните анимационни филми направо си пишат "с участието на Мат Деймън" (или там който). (Вярно е, че това участие често е повече от озвучаване - снимат им устните, за да нарисуват реалистично движение на устата на образите, често им снимат гримаси със същата цел, и т.н.) Така че моето предложение е да си действаме с инфокутията за филм. -- Григор Гачев 01:41, 12 март 2007 (EET)
Доообре. --Intery 01:53, 12 март 2007 (EET)

Шаблони за имена на издателства[редактиране]

За да се избегне многообразието при представяне на връзки към статии за издателства, предлагам да се създадат шаблони за тях. Тоест, да мога да напиша директно {{Бард}} и това да се "разпъне" до текст с препратка. Разбира се, това би имало смисъл ако може да се предвиди механизъм за задаване на регистъра - дали да излиза "Издателска къща „Бард“" или "издателска къща „Бард“". --Mandor 09:04, 30 март 2007 (EEST)