БГ-Фантастика:Страници за изтриване

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Указания[редактиране]

Този списък съдържа страници, предложени за изтриване. Ако имате мнение за някоя от тях, дайте го под съответната страница. Ако смятате, че някоя друга страница трябва да бъде изтрита, сложете името й в списъка, а на самата страница за изтриване сложете най-отгоре {{Изтриване}}. Този шаблон също така добавя статията в Категория: Предложения за изтриване.

Препоръка №1: За по-голяма яснота, използайте шаблоните {{За}}, {{Против}} и {{Пас}} в началото на реда, съдържащ мнението ви.
Препоръка №2: Предлагайте страниците една по една, за да могат да се архивират после по-лесно.

Ако статия съдържа реклама, теми извън обхвата на БГ-Фантастика, съдържание под несвободен лиценз или шльокавица, тя подлежи на процедурата бързо изтриване. При тази процедура не се гласува предварително - първият администратор, който прочете "номинацията", проверява положението, и ако то е такова, изтрива статията без право на обжалване. За да определите статия за бързо изтриване, сложете в нея шаблона {{Бързо изтриване}}. Този шаблон записва страницата в Категория: Страници за бързо изтриване.

Списък на страниците, предложени за изтриване[редактиране]

Вписвайте страниците, предложени за изтриване, тук.

Тим Даниелс[редактиране]

Това е препратка към Любо Николов, да се изтрие и да се направи препратка от Тим Дениълс.--В.Тодоров 16:54, 7 март 2007 (EET)

Второто ти вече си го направил, а първото аз съм го направила около четири часа, преди да пишеш тук;). --Intery 05:52, 8 март 2007 (EET)

Михаил Манолов[редактиране]

Предложена за изтриване от Потребител:Littlebitcr4zy.

Копирано от Беседа:Михаил Манолов. --Intery 12:59, 7 март 2007 (EET)

СТРАХОТНО ! --В.Тодоров 21:25, 6 март 2007 (EET)

Нали.

Сега ще обясня. Понеже дядо Михаил Манолов (по-нататък ще стане ясно защо му викам така), мир на праха му, още докато е бил жив е ненавиждал всякакви публични изяви (той всъщност има редица други разкази, повести и романи, но просто не се знаят от странични хора, именно заради силно изостреното му чувство за скромност (а може би и параноя?), което го кара да разпространява творбите си единствено между познати и то нерядко, подписани под чуждо име). Та, когато още е бил жив, веднъж той казал на сестрата на мама (едната му дъщеря): "Ако случайно някога разпитват за мен, искат интервюта или душат около личния ми живот, никога, ама никога недей да споменаваш каквото и да било, и името дори. Аз ако искам нещо да се знае за мене, то се знае". И затова сега като съзрях тази статия без да му мисля много я изтрих. А този, който я е написал, трябва да знаеш, че е внука на един от комшиите им. Те не са се разбирали особено техните родители, така че... навярно го е направил от недотам добри чувства и намерения. Сори, ама нека все пак имаме уважение към мъртвите... -- Littlebitcr4zy 03:29, 7 март 2007 (EET)

Все по-интересно става... :)
Тоест тия три фантастични романа, които бяха описани, даже не са били публикувани? --k. 07:29, 7 март 2007 (EET)

Пак копирано от Беседа:Михаил Манолов --Intery 16:14, 7 март 2007 (EET)

Върнах текста и копирах на БГФ:СИ. Не е коректно да обсъждаме изтрит текст. --Intery 13:00, 7 март 2007 (EET)

Хубаво, само да знаеш, че правиш огромна грешка, връщайки я -- Littlebitcr4zy 14:50, 7 март 2007 (EET)
Ами, преди това, когато поднаше на беседата, трябваше да ходиш на статията, да цъкаш на история, да сравняваш две версии - защо:-)? --Intery 16:12, 7 март 2007 (EET)
Тук, по изключение, ще се присъединя към подозренията на Littlebit. това сигур е втория "фишек", за който стана дума наскоро, по повод на една друга статия...
Моля да се проверят трите фантастични романа - дали са издадени изобщо. --193.19.172.173 15:28, 7 март 2007 (EET)
Тоя последният бях аз. --k. 15:29, 7 март 2007 (EET)

Така-а-а, аз съм внукът на комшиите на дядо Мишо-Анархиста (така и до ден днешен го помнят в селото ония, които още не са го забравили). Той наистина бил много скромен: съседите му даже не знаели за ордена му от Гражданската война - даже аз научих случайно от някакъв вестник кой бил първият българин, носител на съветския орден "Червено знаме"; бил обаче и параноичен - като се напиел, заспивал с "Наган" под възглавницата и току стрелял по жужащите в тъмното мухи с бойния си вик "Анархията - майка на мизерията, хлъц... на реда, бе!" Но това са подробности, които сметнах, че няма за какво да бъдат вписани в страницата му, защото касаят нрави и навици, придобити в Русия. Все пак дядо Мишо-Анархиста си е българин и основател на Федерацията на анархистите в България. Проверявайте ако щете - ордена, книгите, вижте и списание "Перископ"... Фактите са си факти, нали? --Hero1

Ами ти защо я написа тази статия, след като знаеш всичко това? То не е хубаво да се предават по наследство семейните или комшийските вражди, ама аз доколкото знам едно време вашите са имали сериозни спречквания около граничните земи. Делили, разделяли, взимали, давали и накрая са го оставили единствено с постройката на къщата му и малката градинка отпред. То на него не че му е пукало кой знае колко, ама след време добросъвестни граждани и комшии са поставили въпроса под съд и са му върнали целия имот (та даже и в повече, взимайки част и от вашето). От тогава май неприазънтта е насъпила между семействата.
Ние от доста отдавна сме се изместили на Юг, така че... незнам с точност развръзката от тези разправии, както и последствията от това. Ама ми се струва, че и още има негодувание между потомци... -- 87.126.251.163 16:04, 7 март 2007 (EET)

Уф, това последното бях аз... -- Littlebitcr4zy 16:06, 7 март 2007 (EET)

Впрочем, хора, не съм копирала на БГФ:СИ случайно - при изтриване на страница се изтрива и беседата, а когато текстът не отговаря на създадена по грешка, вече е ненужна, съдържа неподходящо съдържание, текст на чужд език или на шльокавица, или е в нарушение на авторски права и се обсъжда, доводите за изтриване трябва да останат някъде. Та, ако може, хайде да пишете там, а? --Intery 16:12, 7 март 2007 (EET)

Те нашите са спорели с него не само за земя, а и за 40 дка море! А страницата я пуснах, специално за да бъде изтрита! Така му се пада!!! Хахаха! Него вече два пъти го триха от историята - хайде сега пак! :D --Hero1

Хаха, то оттам ли е разказа "Да се удавиш на сухо"... ти чел ли си го? Голям майтап! Ухилен съм И май става дума за вас и вашето семейство, хехе (ама ще взема аз да го разпространя, защо пък не...) -- Littlebitcr4zy 17:01, 7 март 2007 (EET)

Как да го прочета, след като е в читалището в Шкорпиловци, а цялата ви рода е в настоятелството и не пускат вражески елементи до творчеството на великия си прадядо. Това, до което съм се докопал е от читалището в Долни Чифлик, където сега управляват пък нашите, но те пък допускат до архива само свои хора, щото дядо Мишо-Анархиста, да бъде забравен во веки веков, документите за имотите му - също и най-накрая да си върнем земята и морето. Затова и подмолно съдействах варненския клуб за НФ да се казва именно "Землемория" - за да помнят потомците великата цел на нашия род! Да, ама аз попаднах на апокрифен разказ, написан от Манолов в пияно състояние и озаглавен "Редът - майка на анархията". В него се споделят пикантни подробности за една от дъщерите му и отношенията й със селските ергени (но не разбрах дали става дума сестрата на майка ти или за другата му дъщеря). Доколкото ми е известно, като изтрезнял, Манолов е закопал в земята компромата, ама тая земя после се била паднала на нас и ние сме го намерили. Ще взема и аз да го разпространя! --Hero1

Ами, определено бъркаш. Не знам кое имаш, оригиналите или цензурираната версия след това, ама това че има съвпадения на имена, не означава непременно, че е истинска история. Той навярно е искал просто да й даде житейски урок (за да не бъде тя такава), защото с дядо ти са си делили една такава в младините си...

Колкото за земите, не съм наясно с правото и правните въпроси, но жестоко ме съмнява да си ги вземете някога. Дори и тези, които действително са били ваши. Пукни се от яд! Ухилен съм -- Littlebitcr4zy 18:20, 7 март 2007 (EET)

Лелееее... Ама то и неценцурирана версия ли имало? Щото текстът екземпляра, който е в мен може да накара и Чичолина да се изчерви. Ако това е цензурираната версия, давай и нецензурираната! А това за дядо ми и дядо Мишо-Анархиста, дето си делили една такава мома в младините си - имаш ли го описано в някоя творба? Щото доколкото пък е моята информация - не е била само една. И не са ги делили само помежду си. Колкото до земята - ще си я вземем. С морето вече успяхме. И ако се давим - поне няма да е на сухо, като вашите! --Hero1


Уважавам мнението на мъртвите, но уважавам и труда им. След като се е трудил да сътвори фантастика, и тя е имала уникална прогностична стойност (това за мобилните телефони), значи заслужава да бъде помнен. И то с достойните си дела, а не със съмнителни разкази и прочее.
Имам и молба: дръжте семейните скандали вън от уикито. Съвършени хора няма - но творците на фантастика в България заслужават да бъдат запомнени с доброто им. По тази причина предлагам и въпросната беседа да бъде изтрита. Тя не представлява ценност за българската фантастика. -- Григор Гачев 19:52, 7 март 2007 (EET)
  • Symbol oppose vote.png Против Щом е написал нещо, значи мястото му е тук! --В.Тодоров 20:14, 7 март 2007 (EET)
  • Предлагам ви да помислите пак, ама се поставете на негово място преди това. Или си отворете пощата и си прочетете по едно хубаво писмо. :)

Все по-забавно и все по-забавно...

Хайде в крайна сметка някой да потърси отговор на "Моля да се проверят трите фантастични романа - дали са издадени изобщо." М? Пък после да гласуваме каквото и да е. --k. 09:37, 8 март 2007 (EET)

Я малко по-сериозно![редактиране]

В крайна сметка статията се оказва мистификация. Поради което и ще я изтрия, заедно с беседата й. Но ще обърна тук внимание на случая.

Принципът на уикитата е, че информацията се приема на доверие, и се коригира и изчиства евентуално после - тоест, те приемат по начало новодошлия като добронамерен, а не като вредител. Това е уникалното им, човешко качество, заради което ги ценя и харесвам. И държа да останат такива.

Заради това им качество, в тях не е трудно да се вмъкне фалшива информация. Оправдания, като "да видим дали се следи", не важат. Това е експеримент колкото е експеримент можеш ли да пребиеш тригодишно дете, или пък да запалиш къщата на съседа си, докато той е на почивка и те е помолил да я наглеждаш. Не е и развлечение - развлечение е нещо, правено за сметка на собствения авторитет, а не на този на още много съавтори.

Пазенето от вандалства става, като забелязалият ги премахва, а не като си играе с тях и си прави "развлечението". Затова правя забележка на Потребител: Littlebitcr4zy. Оправдава я това, че все пак в един момент повдигна (в лична поща до мен) въпроса. Тъй като полезните й приноси са много, смятам, че на този етап забележката е достатъчна.

Остава въпросът какво да правим с Потребител: Hero1. Неговите полезни приноси са доста малко, а този вандализъм не му е единственият. Освен другото, е и срамота - вложил е толкова усилия във вандализъм, с колкото можеше да е от най-уважаваните редактори тук. (Или да напише един-два добри фантастични разказа.)... Давам му възможност да каже каквото има по въпроса, след което ще решим как да постъпим. -- Григор Гачев 00:15, 10 март 2007 (EET)

Преместено на БГ-Фантастика:Разговори#Я малко по-сериозно! --Intery 15:59, 13 март 2007 (EET)

Димитър Добревски[редактиране]

Вписвам го тук не с цел гласуване, а с цел да се даде възможност статията да бъде спасена, ако някой има информация по въпроса. Ако до една седмица не бъдат дадени аргументи потрив, страницата ще бъде изтрита по БГ-Фантастика:Какво не е за тук#Българи, които нямат отношение към фантастиката. --Intery 22:07, 2 април 2007 (EEST)

Копирано от Беседа:Димитър Добревски --Intery 22:07, 2 април 2007 (EEST)

Не успях да открия нищо фантастично в разказа "Венко и пламъците", сп. Космос, 1964, № 7 - с.29-31. Разказа в списанието е указан като "приключенски", а по същество е "шпионски" и то доста типичен за онова време - нашите момчета, преследват зъл агент на чуждо разузнаване. Предполагам, че объркването идва от Евгений Харитонов, който е посочил автора като фантаст. Предлагам тази статия да бъде премахната. --Cromberg 11:49, 2 април 2007 (EEST)

Сложих му Категория:Нефантасти засега. --Intery 18:09, 27 май 2007 (EEST)

Георги Жечев[редактиране]

Единственият му принос е преводът на романа „Робинзон Крузо“, който не е фантастика.

Вписвам го тук не с цел гласуване, а с цел да се даде възможност статията да бъде спасена, ако някой има информация по въпроса. Ако до една седмица не бъдат дадени аргументи потрив, страницата ще бъде изтрита по БГ-Фантастика:Какво не е за тук#Българи, които нямат отношение към фантастиката. --Intery 22:10, 2 април 2007 (EEST)

Енциклопедия дискови летателни апарати (Издателство Литера Прима, ????)[редактиране]

Не съм я чела, но според резюмето е далеч от фантастиката. --Intery 12:07, 26 май 2007 (EEST)

Ако до седмица, максимум две, Angel не даде доказателство за противното - сатър. -- Григор Гачев 21:41, 27 май 2007 (EEST)

Дублираща страница[редактиране]

http://bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D1%8F%D0%BA%D1%81_%28%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6,_1959_%D0%B3.%29

дублира:

http://bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D1%8F%D0%BA%D1%81_%28%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6,_1959%29

Освен това първата стр. съдържа гршки: тиражът е 800, и стр. са 316.

Дублиращата изтрита. -- Григор Гачев 11:23, 14 март 2012 (EET)

Росен Марков[редактиране]

  • Здравейте, Автор съм на книгата ,,Боже, избави България", името ми е Росен Марков! Не желая повече да имам страници тук с моето име и това на романа ми! Моля повече да не се създават такива, в противен случай ще бъда принуден да потърся правата си в съдът!

С уважение, Р. Марков (Росен-Марков-Русе 14:50, 21 юли 2017 (EEST))

  • Настоявам съществуващите две страници, с моето име и тази с романа ми, ДА БЪДАТ ИЗТРИТИ!!! Доста неща изтърпях, стига толкова! Г-н Славов ще ви бъда благодарен, ако можете и сега да помогнете, както в началото за създаването на тези страници!

С уважение, (Росен-Марков-Русе 15:03, 21 юли 2017 (EEST)

  • В уикипедия пък ме изкараха, че съм луд, страдащ от мания за величие! На мен не ми е нужно името ми да присъства по разни сайтове, единствената причина да напиша тази книга е, да се опитам да събудя този народ, да си потърси правата! Мъчно ми е, че България загива, а не че името на Росен Марков го няма в уикипедия!

(Росен-Марков-Русе 15:39, 21 юли 2017 (EEST))

  • Г-н Марков, това е библиографски сайт, който отразява факта на издадени книги. Щом настоявате ще премахнем Вашето участие тук. (А.Славов(Sferoidi) 21:31, 1 август 2017 (EEST
  • Г-н Марков, определете си дали искате страницата ви да е тук или не! Ние нямаме никаква вина, че някакли субекти искат да оспорят Вашето творчeство. Помолихте ме да ви помогна - махнах страниците, Сега искате отново да бъдат тук? (А.Славов(Sferoidi) 17:45, 2 август 2017 (EEST))