Беседа:Николай Рьорих

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

С цялото ми уважение към „г-н Розов“ не мисля, че на Рьорих му е тук мястото--В.Тодоров 11:47, 4 юни 2007 (EEST)

За съжаление, тук ще се присъединя и аз. Ако опишем Рьорих, трябва да опишем малко или повече цялата световна фантастика. Нека си имаме мярка, защото иначе ще се удавим... -- Григор Гачев 22:24, 4 юни 2007 (EEST)
И аз съм "ЗА", но кой ли ще я махне?--Angel 12:01, 6 юли 2007 (EEST) Има и куп връзки.
Приятели, щом се реши засега да не разширяваме полето НФ към небългарски автори, то нека да е тъй.

Махнете статията Рьорих, но настоявам да не се маха статията /бъдещата/ за българския Клуб "Приятели на Рьорих", защото там дейността е почти 50%популяризиране на българската НФ чрез срещи, филми, изложби, в т.ч. и в страната и чужбина и т.н.--Розов 21:10, 6 юли 2007 (EEST)

Нямаме ли с какво да свържем Рьорих с българската фантастика? Освен чрез клуба "Приятели на Рьорих"? Някакъв принос към нея, колкото и косвен да е? -- Григор Гачев 22:50, 6 юли 2007 (EEST)
Не косвено, а пряко Рьорих е учител и вдъхновител на художници като Борис Георгиев, Васил Стоилов, Николай Райнов и др. през 20-30-те години. Романа "Кръвожадни" на Н.Райнов е НФ - според Ивайло Рунев, Наско, мен и всички,които разбират от материята. Само при нас баш в БГ-Фантастика е посочен като нефантастика. Романа е първия том на цикъла "Мория" /Учителя на Рьорих/, другите-непубликувани, са в архивите на Б. Райнов. Ако Н. Райнов не е фактор...

Да не говорим за 70-години - програмите на Людмила, за творчество, въображение - пропито от Рьорих... За мен място за убеждаване няма. Въпрос на време всичко да си дойде на мястото. Може да съм избързал, вие решавайте. --Розов 23:44, 6 юли 2007 (EEST)

За "Кръвожадни" - аз не съм го чел, така че нямам представа как се класифицира. Ако си, и го определяш като НФ, казвай - моментално ще го прекласифицираме тук. :-) За Рьорих - въпросът е как да го свържем с българската фантастика достатъчно убедително, за да можем да му отредим място тук. Уви, програмите на Людмила са хубави, но не са фантастика... Федя, бъди му адвокат, и намери доводите! Имаш подкрепата ми. :-) -- Григор Гачев 12:39, 9 юли 2007 (EEST)