Беседа:Сергей Бережной

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Това "голям приятел на България" единственият му принос ли е?:-) за да влезе в БГФ?

По същата логика да пишем статии и за Шекли (все пак идва у нас:-)), за Кинг (чувал бил за България:-)), за ... и т. н. :-)--В.Тодоров 21:58, 17 ноември 2007 (EET)

Тук авторът на статията само може да каже, пък той рядко чете по беседите... ако искаш отговор, най-сигурно е да го питаш на неговата беседа. --k. 00:03, 18 ноември 2007 (EET)

Въпросът бе обсъден и с Григор и бе взето решение всички наистина "приятели на България" да бъдат преместени другаде извън Това Уики и връзки към тях от там, където са споменати. А за "приятел" имам предвид 20 г. гостувания и контакти, и лобиране за БГ фантастиката в Русия.(А.Славов (sferoidi) 19:43, 19 ноември 2007 (EET))

Никой не отрича приноса му към България, Наско. Просто... човекът не е български фантаст. (Ако можеш да приведеш конкретни примери за лобиране, примерно издадени с негово съдействие конкретни български неща в Русия, може да измислим някаква форма да го оставим тук.) -- Григор Гачев 01:29, 20 ноември 2007 (EET)
Аз мислех, че сме решили да го местим и за това дойдох тук, но виждам, че Венци продължава да го украсява?!? Какво означава това? А колкото до конкретни примери: напоследък са публикуването на двата романа на Нина Ненова - решаващ глас за излизането им е дал той. Преди това във водените от него фензини "Интерпреском" и "Сизиф" е публикувал информации за живота на българския фендъм и литература.(А.Славов (sferoidi) 01:59, 21 ноември 2007 (EET))
Ей тези конкретни примери (заедно с още други, по възможност :-) ) са, които оправдават присъствието му тук. Защо не впишеш всички конкретни случаи на помощ за българска фантастика, за които се сетиш, в статията му? (Същото и за други подобни спорни фигури.) -- Григор Гачев 00:12, 22 ноември 2007 (EET)