Вдовицата на Бога (Издателство Распер, 2016)

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Вдовицата на Бога
Vdovica-500x500.jpg

Издателски данни:
Издадено в: България
Език: български
Издателство: Распер
Формат: 140х215 мм.
Страници: 312
ISBN: 978-954-345-103-6

Екип:
Редактор: Росица Бонева
Коректор: Руска Тодорова


Първо издание на романа „Вдовицата на Бога“ от писателя Пламен Григоров.

Текст на задната корица[редактиране]

„Вдовицата на Бога“ е вторият роман на Пламен Григоров. Този роман се появява 6 години след първия - „Мирис на враг". Пламен Григоров е автор и на няколко книги със стихотворения: „Не късай мрака“, „Адвента“, „Небесен корен“, „Омагьосано пладне“, „Полудяло небе“, „Подпис в небето“ и „Душа на мисълта“ и „Бели клади“. Написал е стотици статии и десетки книги, между които: „До оня свят и обратно“, „Свръхчовекът от Подземната академия на КГБ“, „Нибиру и психотронната война“, „Командосите от СОБТ“, „В огледалото на неведомото“, „Алфа и Вимпел - спец-назът на ФСБ“, „Подземните градове“, „Третото око“ и др. Член е на Съюза на българските писатели.


Той можеше да вижда насън като наяве. Затваряше очи, спомняше си миналото и виждаше бъдещето. Можеше „да влезе“ във всеки човек и да го види целия. Ако поискаше, можеше да го „изтрие“ и да вкара в тялото му друг човек, който да изпълнява безпрекословно неговите заповеди. Можеше да подчини всеки човек или животно и да го превърне в своя марионетка.

Научи се да излиза от тялото си и да се вселява в съзнанието на друг човек. Но не го правеше. Петдесет години живя с товара на Силата като обикновен човек и не пожела да се ожени за Вдовицата на Бога. А тя му се предлагаше с цялата си прелест и зловещина. Но пред нея Пантелей Пантев предпочете Поезията...

Само че Властта - Вдовицата на Бога, го беше залюбила до смърт...