Потребител беседа:Григор Гачев/Архив/2007/Юни

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Снимки и неща за обсъждане[редактиране]

Здравей Гриша!

Огромна благодарност за идеята и свършеното до тук.Добро начало!

Пратих 2 снимки на сървъра - на П.Стъпов и Здр.Петков - те са за слагане на тяхната страница отдясно под името. Понеже засега не мога, моля вие да ги сможите на мястото им.

Скоро ще пратя снимки от моя фотоархив.Но има неща за обсъждане, което трябва да направим.

Федя

Здравей, Федя! Не можеш да си представиш колко се радвам, че те виждам тук! :-)
За темите за обсъждане - заповядай на БГ-Фантастика: Разговори, там е тукашната говорилня :-) -- Григор Гачев 15:24, 31 май 2007 (EEST)
(Дребна подсетка: ако напишеш две тирета и четири тилди, ето така: "-- ~~~~", при записването те ще се превърнат в твой подпис, подобен на моя. Много е удобно да подписваш така каквото си написал по дискусии. :-) ) -- Григор Гачев 15:24, 31 май 2007 (EEST)

Здравей Гриша! Ще ти се види смешно, но не мога да разбера как се слага вертикалната чертичка - напр. Григор Гачев|Григор а, това бая ми спъва работата.Не е ли по-добре за някои дребни неща да ползваме ICQ или Skype? --Розов 16:13, 4 юни 2007 (EEST)

клавиша преди Backspace-на латиница и главна
Генерала, а и доста други хора от клуба, имат телефона ми. Звънни, да се разберем. -- Григор Гачев 22:16, 4 юни 2007 (EEST)
Благодаря! --Розов 21:21, 5 юни 2007 (EEST)
Имам проблем - вчера открих една страница за преводач от руски - Леонид Паспалеев. Използвах стари инфокутии като модел, но Л.П. не се появи на страницата за преводачи, не излиза при търсене по име, но излиза от "Последни промени". Някъде греша, би ли казал къде, че искам сам да си оправям бакиите. --Розов 08:47, 6 юни 2007 (EEST)
Тези картинки така и не успях да ги направя по-големи :-)--В.Тодоров 23:14, 1 юли 2007 (EEST)
В инфокутията има параметър "px", който приема ширината на картинката в пиксели. (Височината й расте пропорционално с ширината.) :-) -- Григор Гачев 23:20, 2 юли 2007 (EEST)
да, ама нещо не работи както трябва. Или аз или рх-то.:-)--В.Тодоров 23:43, 2 юли 2007 (EEST)
На коя страница е проблемът? -- Григор Гачев 23:46, 2 юли 2007 (EEST)
Опитвам се да увелича малко снимките на кориците на Фензин „Фантастика & Фентъзи“ (моя, де), променям "рх", но размера на снимката не мърда. Пък ми се струва малко мъничка корицата - не се чете като хората. Или аз не правя нещо както трябва, или не знам. Опитай и ти, моля те. --В.Тодоров 01:40, 3 юли 2007 (EEST)
Да, не се получаваше. Засега го оправих, дано не съм сбъгнал нещо друго. — Борислав 11:30, 3 юли 2007 (EEST)

Наръчника[редактиране]

Здравей, нрави ли ти се този начин на спазването на GDFL, или да си караме с {{От Уикипедия}} и на подстраниците на наръчника? --Intery 18:11, 5 юни 2007 (EEST)

ОК е - благодаря! :-) -- Григор Гачев 18:13, 5 юни 2007 (EEST)
Добре, значи ще го наслагам и на подстраниците.
Извинявай, че ме няма напоследък :( --Intery 18:17, 5 юни 2007 (EEST)
Да бе, виновна си! ;-) -- Григор Гачев 18:23, 5 юни 2007 (EEST)

Обновените инфокутии[редактиране]

Здравей! Днес пуснах Голем да вмъкне „Инфокутия вложка имена“ така, както ми го посочи в Разговорите. Сега пък забелязах, че на потребителската ти страница предлагаш друга структура — чрез „Инфокутия вложка личност-лични“, затова спирам бота. Жалко, че цял ден товареше сървъра с напразни редакции. — Борислав 18:10, 6 юни 2007 (EEST)

Сори - концепцията еволюира междувременно... Ако имаш нужда от помощ, казвай. -- Григор Гачев 20:56, 6 юни 2007 (EEST)
Тази вечер ще се опитам да оправя и статиите с Инфокутия писател (22 на брой). Не си хаби силите напразно! :-)Борислав 10:20, 12 юни 2007 (EEST)

Изтегляне на картинките[редактиране]

Здравей! Пробвах да дръпна uploads.tar.bz2 и се оказа, че липсва. — Борислав 18:21, 11 юни 2007 (EEST)

Аха. Ама все не смогвам да погледна защо точно архивът не се получава :( -- Григор Гачев 23:16, 11 юни 2007 (EEST)
Там е. Благодаря ти за смогването! Сега за едно пълноценно копие на уикито е нужна и таблицата image. ;-)Борислав 17:53, 13 юни 2007 (EEST)
Че XML-ът не я ли съдържа?!... По дяволите. Наистина не. И, респективно, дори да я добавя да се експортва, стандартният XML Import пък няма да я импортне. :( Да я експортна като гол SQL, за ръчно добавяне - възможно, ама отвратително грозно решение... Други идеи? -- Григор Гачев 22:33, 13 юни 2007 (EEST)
Не знам за алтернатива на SQL за таблицата image. Уикипедия например я предлага като SQL.
Всъщност, ако на човек не му е нужна информация за качилия картинката, може да се ползва файла maintenance/importImages.php, за да се вмъкнат свалените картинки в новото уики. Преди това обаче или трябва да се преместят в една обща директория, или скрипта да се промени да работи рекурсивно по директории. — Борислав 20:24, 14 юни 2007 (EEST)
Мисля си за дописване на експорт и импорт скриптовете, така че да прехвърлят картинките през XML, енкоднати, заедно с всичката релевантна информация. Това е единственото чисто решение. В момента обаче нямам силите да го реализирам :( -- Григор Гачев 20:29, 14 юни 2007 (EEST)

без коментар[редактиране]

Позволявам си и тези да ти ги пратя, понеже явно не следиш подробно.

  • [1]
  • [2]
  • Коментарът е лесен за изчисляване, а и няма нужда. Поздрви! --ИнжИнера 01:07, 21 юни 2007 (EEST)
Някои хора твърде лесно прекрачват границата между администриране и злоупотреба с власт.
Лошото е, че не ме послуша, когато те посъветвах да дадеш тогава в Уикипедия по-кротко и по-умно. Вместо да използваш грешките на самозабравилите се срещу тях, направи свои грешки, и така им даде оръжие срещу теб. В момента, дори да напишеш формално оплакване до Арбитражния комитет, шансовете да го одобрят клонят към нула - твърде много материал има срещу теб. И така не само проваляш своята кауза, но създаваш прецедент и за бъдещи безнаказани злоупотреби с административна власт.
Въпреки това смятам, че има база за молба до АК за арбитраж на тема злоупотреба с администраторски права. Може да е по-разумно молбата да бъде от мое име, или още по-добре от името на Мико Ставрев (като активен и към момента уикипедианец - аз съм поизоставил Уикипедия през последните 5 месеца). Ще подкрепя негова молба (не зная дали и други няма да я подкрепят), и ще видим какво ще реши АК. Ако не вземе мерки срещу администраторското самоуправство, аз също ще напусна Уикипедия-БГ. В този случай да си част от екипа там би било толкова достойно, колкото примерно да си гражданин на великия Съветски съюз... -- Григор Гачев 20:56, 27 юни 2007 (EEST)
Благодаря за отговора. Тъкмо мислех да прекратявам да те занимавам - ако мислиш, че рева за мене лично, по-нататъшният диалог е безпредметен. За мене нещата са същите както когато публично псувах "Датекс" - заради липса на елементарна почтеност. Да напишат истината: Флекстайпа не се деинсталира, освен с преинсталалация на Уиндоуса - и никакви претенции повече, клиентите са предупредени. А в сегашния случай, се отнася за следното - последен, най пресен пример от днес: Това е линк от анонимен автор с анотация на линкваната страница. На самата страница липсва това твърдение - че ТОЙ е автор. Ето: http://ilev.tripod.com/page_kancho.htm Цъкнете на „автора - кликни тук“ точно под заглавието. Това е съвсем нормално и уместно възражение за сериозност на източник, а тази реакция срещу него: Премахнати реплики на потребител с отнети права за редактиране. --Спири / беседка 11:58, 27 юни 2007 (UTC) - ... не се нуждае от коментар. Знаейки ми речниковия запас, можеш да си изчислиш как това, което ти мислиш, ще го предам с мои думи.
Делово, от новите към по-старите - освен по-горния линк, липсват доказателства, че марионетките са на ИнжИнера. Липсват формални основания за блокирането им, те (повечето) не са рушили или псували, просто са имали позиция, подкрепена с източници. Освен неизказаното основание - да се покаже на "общността", че администраторите не си поплюват, и блокират кой когато им е кеф. Докато се събере послушно, страхливо мнозинство.
Поне 4 пъти, начиная с 2004-та е искано от администраторите, да декларират, че ще администрират строго по правилата, а не по усмотрение. Отговор няма, освен от явната тъпанарка, че не възнамерява.
Блокиралият (блокинг и ОПП са различни неща) ме администратор -социопат е бил в личен конфликт с мене, заради отправени забележки за рушащ начин на администриране - загубване на чужди реплики и гласове. В този конфликт си е позволил върха на българската ругатня - псуване на майка. Той, мене, не аз него. Защото аз съм бил прав да настоявам да спре, а той се е осрал, но не спира. После с дни му оправях бакиите. И, след това, блокирането е в момент на мое настояване незабавно да изпълни формална, от двама човека, подкрепена с разликови линкове заявка за блокоране по У:ПТВ - петкратно.
Спас Колев, с цел доказване на тезата: "ше администрираме по усмотрение, отчет няма да даваме" си е позволил еднолично да изтрие и блокира в изтрит вид страница, дето според него, е неенциклопедична пиянството на един народ. Участвувал е в редакционна война, без участие в обсъждането на беседата. Добре, че обсъждахме аз, Емил (лека му пръст) и един разбран участник. И после, мръсника гаден, предлага: „да защитя ли страницата“. И въобще, какво обяснение може той да даде за многобройните блокирани от него сметки - официално решение за ОПР не е имало, сметките (моите, защото има и на ....) не са вандалствали, не са грубиянствали, на какво основание ги е блокирал? Къде е "Вие трябва да приемете, че другите могат да имат друго мнение, и те трябва да го изложат, ако могат да го обосноват със сериозни източници?".
Абе, обърни внимание, че обвиненията срещу мене, не са подкрепени с точни, разликови линкове, а писното от мене е.
[[3]] Това също има отношение.
Смисълът на горното е, че има много, доказуема фактология, а срещу мене са думи. А не, че ти рева. Мога да приключвам разговори с мълчание или с "Благодаря", аз съм човек с достойнство. Това от "кървавото писмо" (По Валак) не личи - че ме обвиняват голо, а аз отговарям с точни разликови линкове.
Повтарям: за всяко мое твърдение има точен, разликов линк - едикойси прави това и това безобразие. И още освен горното има. Щом смяташ, че ще се действа ... Ако ли не - здраве. --ИнжИнера 01:47, 28 юни 2007 (EEST)
P.S. Административно самоуправство, прясно: [4]. Няма чеюзър, просто, което не им харесва, е Създадена от потребител с ОПР и изтрита по тази причина.. Оттам можеш да почнеш, що за "общост" има в бгУикипедия и какви са и тарторите. Къде е свободността... абе, мамата отвсякъде. --ИнжИнера 02:28, 28 юни 2007 (EEST)
Моля, при необходимост, да възстановиш от свое име тази реплика: На какво основание си позволявате да приписвате това на ИнжИнера? Вие ли сте ЧекЮзърът в бгУикипедия?. Още веднъж повтарям: позволявам си да те занимавам, защото нещата потъват по логовете и който не следи редовно, не знае какво се е случило. Само кажи, и преставам. --ИнжИнера 09:48, 28 юни 2007 (EEST)
Лошо в занимаването няма, ама все пак не му е тук мястото. Пиши ми на григор в gatchev.info. -- Григор Гачев 14:58, 28 юни 2007 (EEST)