Потребител беседа:Bukvite

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Здравей! :-)[редактиране]

Най-напред - добре дошъл, и благодарности чак до небето за огромния куп чудесна работа, който си свършил! :-) Беше невероятно приятна изненада!

И един въпрос: "Защо?" на Андрея Илиев съдържа ли фантастичен елемент, или не? Ако не, и няма как да го отнесем към фантастиката, не е редно да имаме статия за него - трябва да е само споменаване в библиографията на автора. (Искрено съжалявам, че ти поднасям такава отвратна "награда" след всичкия труд, който си хвърлил, за да направиш статията! И ми е много неудобно... Няма ли поне малко фантастичен елемент в него?) -- Григор Гачев 18:18, 13 януари 2007 (EET)

Уви, няма Разкошен военен роман е. П.С Любомир Николов от сборника не е оня Любо Николов. Съвпадение на имена. (Коментар от Потребител: Буквите)
Гадост... Тогава трябва да изтрия статията - абсолютно не е за тук. А мразя да се унищожава нечий труд, особено когато е така добре свършен... :( -- Григор Гачев 20:02, 13 януари 2007 (EET)

Забележка за Любомир Николов[редактиране]

Съвпадение на имена - как може да се реши да не си съвпадат в Уикпедията?

Привет и от мен! За имената - мисля, че принципът е създаване на статия със заглавие, което да включва и презимето (както е с Ивайло Господинов Иванов и Ивайло Петров Иванов), а за Любомир Николов да се направи поясняваща страница (каквато е Ивайло Иванов). После връзките ще се поправят, за да сочат към "правилния" Любомир Николов. Поздрави, Intery 19:30, 13 януари 2007 (EET)
Аз ще питам оня Любо Николов как му е презимето, а ти виж на твоя, и ми го дай. Ще направя необходимото, както описа Intery. -- Григор Гачев 20:02, 13 януари 2007 (EET)

Обсъждане за имена на статии за издания[редактиране]

Чоплим темата на БГ-Фантастика: Разговори#Предложения по промени в оформлението. Бъди добре дошъл да си кажеш мнението. :-) -- Григор Гачев 16:30, 15 януари 2007 (EET)

Конкурси?[редактиране]

Конкурс на Фондация "Буквите" за фантастичен роман същият ли е, като другите конкурси на фондацията? В смисъл, дали те са версии на един общ конкурс, различни само по години и предмет (или евентуално да се очаква да станат), или са абсолютно различни конкурси, всеки отделно сам за себе си? Искам да зная дали е нужно за всеки да правим отделна статия, или да ги обединим в една обща, и да дадем вариантите. -- Григор Гачев 17:52, 17 януари 2007 (EET)

Ъъъ, защо тук, а не на Потребител беседа:Bukvite (или пак аз нещо обърках)? --Intery 18:00, 17 януари 2007 (EET)
Уфф... Моя разсеяност. Веднага го местя където трябва. -- Григор Гачев 01:10, 18 януари 2007 (EET)
Два различни конкурса са, тази вечер ще въведа информацията и ще оправя връзките. -- Bukvite 18:41, 18 януари 2007 (EET)

Конкурсите за фантастика[редактиране]

Различни са, този за разказ вероятно ще е ежегоден. оправил съм информацията по него. (Неподписан коментар от Потребител: Bukvite)

Ако ще е ежегоден, да му направим статията без година, и да предвидим подстатии за годините? -- Григор Гачев 18:38, 20 януари 2007 (EET)

Предходно и следващо[редактиране]

В инфокутиите за произведения "предходно" и "следващо" се отнасят за произведения в цикъл - примерно "Задругата на пръстена", "Двете кули", "Завръщането на краля"... Това кой разказ преди кого е в една книга не се брои за тази цел - в друга книга може преди и след този разказ да са други... -- Григор Гачев 15:08, 20 януари 2007 (EET)

Резюмета[редактиране]

Упс! Ама Иване, това не са сюжети на разказите, а рекламни резюмета като за на задна корица! Ако ще обръщаме уикито на колекция рекламки, ще имаме нещо със стойността на спама в пощите ни... Не става така! Надали някой тук е навит да допринася с труда си за подобно нещо! -- Григор Гачев 19:45, 20 януари 2007 (EET)

Ами махни ги. С Калин сме писали тези, не видях други резюмета да знам какво да се напише. Най малкото съм ги сложил тук с рекламна цел. -- Bukvite 20:45, 20 януари 2007 (EET)
Тайната идея беше да те изнудя да направиш истински описания на сюжети :-) - за срам и позор, повечето от разказите не съм ги чел... Ако имаш добър спомен за тях, би ли се смилил да драснеш по два-три реда на разказ? Просто описание на сюжета. -- Григор Гачев 21:13, 20 януари 2007 (EET)
Няма и как да си ги чел - условието беше да не са публикувани. А са много силни, особено Робин.
Ще трябва да питам авторите за по-подробни резюмета. Абе как се дават тоговори тук, че тоя вариатн с редактирането почна да ми омръзва -- Bukvite 22:47, 20 януари 2007 (EET)
Сори - това е начинът. -- Григор Гачев 23:06, 20 януари 2007 (EET)

Фондация "Буквите"[редактиране]

Иване, защо не я опишеш? Съмнява ме наоколо да има човек, който да знае нещата по-добре от теб. :-) -- Григор Гачев 01:06, 25 януари 2007 (EET)

Фантастиката не ни е пряка насоченост, макар че вършим доста по върпоса. Тези дни като стартираме литературната агенция ще напиша. Но .. умувам как да се избегне от рекламността на материала. Не ми е толкова нужна реклама :-) -- Bukvite 00:24, 27 януари 2007 (EET)