Петър Атанасов

От БГ-Фантастика
Версия от 23:43, 13 декември 2022 на 77.85.7.169 (беседа)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към: навигация, търсене
(Петър Атанасов)
Ник: apocalexxnow
Петър Атан.jpg
Професия: Писател, Редактор, Журналист

Координати:
Адрес: София
Личен сайт: SciFi.bg

Биографични данни:
Роден на: 16 април 1988 г.
Роден в: София, България

Писател:
Псевдоним(и): Питър Ейтан
Жанр(ове): научна фантастика, фентъзи

Петър Атанасов е главен редактор на сайта SciFi.bg, където е и автор на над 3000 новини и почти 900 статии за фантастични филми, сериали, книги и др.

Биография[редактиране]

Роден е на 16 април 1988 г. в София. Майка му е журналист, а баща му поддържа счетоводен софтуер. Завършва 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ (8-12 клас) и 133 СОУ „Александър Сергеевич Пушкин“ (1-7 клас и второ средно 8-12 клас). Бакалавър по Икономическа психология и магистър по Счетоводство в УНСС. По време на следването си печели студентски конкурс за маркетинг и промоционална стратегия, организиран от Monster Energy. Говори свободно английски, ползва руски и немски. Дълго време работи на свободна практика в най-различни сфери, след което се ориентира към програмирането.

Основава SciFi.bg заедно с Адриан Димитров и Мира Георгиева през 2010 г. Там той е автор на новини, статии, критика и каталожни записи за различни творби от жанровете научна фантастика, фентъзи, хорър, свръхестествена драма и др. проявления на фантастиката, както и редактор на текстовете на останалите автори. Като част от екипа на списанието се занимава още с организиране на игри с награди, подпомагане на литературни конкурси, говорене на събития и др. Интервюирал е Джордж Р. Р. Мартин, Питър Уотс, Пиърс Браун, Людмила Филипова, Николай Теллалов, Андрей Велков, Бранимир Събев, Джон Кабрера и др.

През 2021 г. е избран за будител на община Слатина в първото издание на кампанията "Будителите, които живеят сред нас".

Произведения[редактиране]

В съвместни издания[редактиране]

Публикации в периодиката[редактиране]

Електронни публикации извън SciFi.bg[редактиране]

Фен-фикшън[редактиране]