Плът от твоята плът

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Плът от твоята плът
Автор(и): Валентин Дилов
Първо издание: 2004 г.
Жанр(ове): научна фантастика
Изкуство: литература
Вид: роман

„Плът от твоята плът“ е роман на писателя Валентин Дилов.

Описание

История на написването

Сюжет

 

Внимание: Материалът по-долу разкрива сюжета на произведението!

 

Действието на романа се развива на три пласта:

Първи – реалистичен. Докато четете тази книга, някъде в тайни лаборатории може би ще се е осъществило първото клониране на човек. Но не бебе, а копие на възрастна личност. Естествено, за да бъде „резервна част” за клиента, който може да си плати това удоволствие. Авторът е тръгнал от това естествено допускане и изградил очакваната реалност където озверелите „ръзървъри” са поискали свободата си и са се превърнали в главен враг на „цивилизованото човечество”.

Втори – антиутопичен. Една сляпа безсмъртна старица и нейният също безсмъртен спътник – разумно куче се опитват да поддържат светлинката на човешкото сред подивелите племена на постцивилования свят.

Трети – космически. Звездолет извършва погрешен хиперпространствен скок и се оказва в недрата на случаен астероид. Сред останките от роботизирани системи са оцелели един мъж и една жена. Мъжът е в състояние на кома и жената има възможност да конструира виртуалните му сънища. Тя прави от тях втора – утопична редакция на живота им. Дали това е бягство от действителността или второ раждане на две човешки същества, които са станали достойни за любовта си…

 

Внимание: Край на разкриващата сюжета част.

 

Публикации

На български език

Самостоятелни издания