БГ-Фантастика:Разговори/2006

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Уикипедия и други[редактиране]

Реших да сефтосам страницата :).

Направих един Шаблон:От Уикипедия (пример в Агоп Мелконян), за да не се нарушава изискването за цитиране на авторите при прехвърляне на съдържание.

Между другото версията на MediaWiki изглежда доста стара (преди 1.3 ?) и някои функции не работят. Не е голям проблем (докато не се появят любители на сложни шаблони и други трикове), но вероятно някои неща от Уикипедия няма да могат да се прехвърлят директно. --Спас Колев 16:43, 19 декември 2006 (EET)

Версията е 1.7, и продължава да се ъпгрейдва автоматично. Просто инсталираното на сайта на Уикипедия не е точно това, което официално се предлага като "МедияУики". Докато слагах екстенжъна ParserFunctions, се ошашках - каквото предлагат за него на сайта на МедияУики работи много различно от инсталираното в Уикипедия. Виж примерно как съм правил "Писател инфокутия" в Уикипедия, и как е "Инфокутия писател" тук - падна яко преправяне, докато заработи.
Немалко други неща също ги има в Уикипедия, но ги няма в официалната версия на МедияУики. Нямам представа защо. -- Григор Гачев 17:36, 19 декември 2006 (EET)
Да, бе, намерих си грешката. Знам си следобед да не върша опасна работа, само уикита :) --Спас Колев 17:46, 19 декември 2006 (EET)
Проектите на Уикимедия ползват почти винаги актуалната версия от хранилището. --Борислав 11:08, 20 декември 2006 (EET)

Навигационното меню[редактиране]

Мисля, че ще е добре, ако навигационното меню се поразкърши малко. Нещо по-проектно-ориентирано. ;) Нужно е да се редактира МедияУики:Sidebar. Ето и малко помощ за формата на съобщението. --Борислав 18:37, 20 декември 2006 (EET)

Тук ама хич не съм силен. Посмъртно няма да се сетя нито да си направя работата по-удобна, нито как точно ще ми е удобно. Ама нека се събере поне малко народ, дето върши каквото и да било, и ще попитаме какво как биха искали - става? :-) -- Григор Гачев 20:51, 20 декември 2006 (EET)
Става. ;) Обикновено първото впечатление от даден сайт е е свързано с навигацията му, така че, ако някой новодошъл чете това, нека даде предложенията си за подобравяне на менюто. --Борислав 11:44, 21 декември 2006 (EET)

Списък на писателите без статии[редактиране]

В Категория:Писатели сложих списък на български писатели на фантастика, за които нямаме статии. Ако някой се чуди за кого и откъде да започне статия - да заповяда там! :-) -- Григор Гачев 20:51, 20 декември 2006 (EET)