Бари Късел

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Бари Късел
(Иван Къслев)
писател

Биографични данни:
Роден на: октомври 1958 г.
Роден в: щат Монтана, САЩ

Писател:
Жанр(ове): хорър

Бари Късел (Barry Cussel) е холандски писател от български произход. Българското му име е Иван Стоянов Къслев.

Биография[редактиране]

Бари Късел (Barry Cussel) е холандски писател от български произход. Българското му име е Иван Стоянов Къслев. Роден е в село Михайлово, Врачанско, през 1958 година в средно селско семейство. През 1989 година заминава, заедно със семейството си за София, където е един от основателите на СДС (клон Божурище). Следващата година (1990) се отправя на „екскурзия“ за Холандия, откъдето и повече не се връща.

Учил за веб-инженер през 2000 в град Арнем. Завършил още компютърна графика. Известно време работи като програмист в различни фирми (предимно банки) докато създава собствена фирма наречена „Баридор“ на онлайн апликации. В момента живее в Амстердам, Холандия. Работи като скулптор. Участник в първата световна среща на българските медии в София. Директор на издателска къща в Амстердам. Пише статии за местната преса.

Иван Стоянов завоюва невероятен успех със своя роман „Кръвта на черното лале“. Хорор-романът му бе oкачествен от критиката като силен роман, неотстъпващ по нищо на романите от известния писател Стивън Кинг.

На книжния пазар романът бе лансиран от издателството "Barrydoor" в Амстердам, Холандия. Наред с възможността на романа да се купи в холандските книжарници, издателството се погрижи и за лансирането му на световната уеб-книжарница "amazon.com".

Романът, освен на български, е преведен и на английски и се предлага в две книжни версии. За българските почитатели на хорор-романи издателството предоставя безплатно целия роман на български език на [1] Книгата е филмирана - „Проститутката“ и е в 15 серии.

Следващият му роман е „Прераждане в Отвъдното“- http://bari_kysel.izdavam.com.

Публикации[редактиране]

На английски език[редактиране]

Фантастика[редактиране]

Самостоятелни издания[редактиране]
  • 2005 г. - „Кръвта на черното лале“ (хорър-роман) - изд. Barrydoor, Амстердам