Вероника Стефанова Нинова-Игнатова

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Вероника Стефанова Нинова-Игнатова
Ник: Нилирия Уотър
Професия: преводач
Националност: българка

Координати:
Адрес: Гърция

Биографични данни:
Роден на: 1966 г.
Роден в: България

Гергана Тодорова е автор на фентъзи романи.

Нилириа Уотър /Вероника Стефанова Нинова-Игнатова/ Родена 1966 в България. Живее и работи в Гърция. Пише съвременна българска литература, фентъзи, новели, разкази с фолклорни мотиви и поезия. * През 2006 започва да работи върху проект за радио-театър, свързан с българският народен календар и българските традиционни празници, с работно заглавие – „Старопланински легенди и митове. Приказки от време оно”, предназначени за деца и подрастващи/ по, който продължава да работи и в момента/.

  • Автор е на: „ ЛЕГЕНДИ от РИЛ НООН“ – Сага "ПРОБУЖДАНЕ - Първи стъпки" книга I " В ТЪРСЕНЕ НА ЕДНА СИАС - Тревоги" книга II "МЕТАМОРФОЗИ - Часът на Езерната нимфа" книга III *

През 2016 излиза „Пробуждане: Първи стъпки“ – книга първа от поредицата „Легенди от Рил Ноон“. Идеята за „Легендите” се заражда още през 2000 г. В началото под формата на разкази и къси истории в стил фентъзи, които с времето се разгръщат като мащабен проект от седем, а по-късно от девет книги, обособени в трилогии и съпътстващи книги. * Автор е също така и на няколко неиздадени новели, сборник със стихове и разкази: „Елхор – Легенда за еднорога“, сборник за българските традиционни празници – „Старопланински легенди и митове“, „Среднощни ездачи или Разкази с неочакван край“ – фентъзи новели, а също „Теория на НеВероятността” – събрани цитати.

Фантастика[редактиране]

„Легенди от Рил Ноон“ – Сага:

  • „В търсене на Една Сиас - Тревоги“ книга II
  • „Метаморфози - Часът на Езерната нимфа“ книга III