Вещица

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Вещица
Автор(и): Андрея Илиев
Първо издание: 2006 г.
Жанр(ове): фентъзи
Изкуство: литература
Вид: разказ

„Вещица“ е фентъзи разказ от писателя Андрея Илиев.

Сюжет[редактиране]

 

Внимание: Материалът по-долу разкрива сюжета на произведението!

 

Тамара е съпруга на замесения в търговия на наркотици Борис. След като той е разстрелян показно от конкуренти, тя прави спонтанен аборт и изгубва детето си. Молитвите в черквата не носят успокоение. Но след тях странен мъж й обещава среща със загиналия й съпруг. И той наистина се появява, но... странен. След като е била около него, тя се чувства обезсилена, той всяка нощ излиза, без да каже къде, а на сутринта по някоя възрастна жена е умряла. Без насилие, от изтощение.

Тамара научава от странния мъж, че Борис сега е нещо като вампир. Тръгнал да отмъсти на убийците си, той се проваля - единият от тях остава жив, и заедно с бандата си пребиват и изнасилват Тамара многократно. Странният мъж отново й се явява - той е Сатанаил, и й предлага тя да му се продаде, а той да й даде сила да отмъсти. И дълъг живот, за да твори зло. Докато злите й дела не станат повече от добрите.

След съгласието си Тамара придобива силата да върши магии. Превръща пазачите си в магарета, открива оцелелия убиец и, преобразена като пеперуда, го ухапва смъртоносно. След това внезапно се хвърля в пламъка на горящата в стаята свещ. Докато злите й дела не са станали повече от добрите...

 

Внимание: Край на разкриващата сюжета част.

 

Публикации[редактиране]

На български език[редактиране]

В съвместни издания[редактиране]