Време за „Игра“

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Време за „Игра“
Автор(и): Искрен Зайрянов
Първо издание: 2002 г.
Жанр(ове): научна фантастика
Изкуство: литература
Вид: разказ

„Време за „Игра““ е разказ от Искрен Зайрянов, в жанра научна фантастика.

Сюжет[редактиране]

 

Внимание: Материалът по-долу разкрива сюжета на произведението!

 

Нерксис е корпоративен охранител, който трябва да се справи с наемника Тъг, дошъл да го атакува във виенския хотел, където е отседнал. И двамата имат великолепно въоръжение и защита, но Нерксис е далеч по-предвидлив и по-добре подготвен. Битката бързо завършва в негова полза.

Всъщност Нерксис охранява Зорница - млада служителка на „Болфарма“, българска фармацевтична фирма, създала първия в света напълно безвреден вирус-преносител на желани качества и функции. Именно тя пренася до купувач на технологията, вживени в тялото й, описание на вирусите и образци от тях. Без дори да го знае - съобщава й го Нерксис, и то кой знае защо, точно докато са под наблюдението на миниатюрен подслушвател, пуснат от работодателите на Тъг - корпорацията „ГенТек“, която иска да получи информацията нелегално.

За да избягнат нова атака, двамата бързо излитат със самолет, от който обаче скачат с парашути по средата на пътя. Не са успели да се измъкнат - „ГенТек“ са изпратили подир тях отряд най-елитни наемници. Нерксис обаче е готов за изненадата. Успява да премахне повечето от наемниците, но останалите го прострелват и залавят Зорница.

Прострелването всъщност е маскировка, симулирана от специален костюм - Нерксис е жив и здрав. Успял да се измъкне, той доставя на купувача технологията. Всъщност носителят е той, и пак той е истинският собственик на „Болфарма“, Зорница е само примамка... Но след това се превъоръжава и тръгва да я спаси.

 

Внимание: Край на разкриващата сюжета част.

 

Публикации[редактиране]

На български език[редактиране]

В съвместни издания[редактиране]