Дамян Д. Рейнов

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Дамян Д. Рейнов
писател
Damian.png
Професия: актьор, режисьор и драматург

Координати:
Адрес: гр. Пловдив
Е-майл: dodoartприabv.bg
Личен сайт: http://damiandreignov.wix.com/damiandreignov

Биографични данни:
Роден на: 5 август 1981 г.
Роден в: Габрово

Писател:
Жанр(ове): мистерия, хорър, научна фантастика, фентъзи, психотрилър, криминале

Дамян Д. Рейнов е псевдоним на български автор на произведения в жанровете мистерия, хорър, научна фантастика, фентъзи, психотрилър, криминале и др.

Биография[редактиране]

Роден през 1981 г. в град Габрово. Завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ - гр. София. В момента живее в гр. Пловдив, където работи като актьор, режисьор и драматург.

Дамян Д. Рейнов е писателският псевдоним, под който публикува творбите си. По професия е театрален актьор и режисьор и след като писането е различен вид изкуство, е решил да не подписва творбите си с истинското си име, а под псевдоним. Дамян Д. Рейнов е нещо като второто му, писателско алтерего. Нещо като Ричард Бакман за Стивън Кинг, Джорд Оруел за Ерик Артър Блеър или Чудомир за Димитър Чорбаджийски. Не, не е шизофреник (май), все още не… Времето ще покаже. Преди да се захване с писане на проза, пише предимно драматургия. Писането за него не е професия, а просто поредният начин да се изразява, да споделя темите, които го вълнуват и да разказва историите, които изплуват в съзнанието му.

От 2016 г. е член на Клуб на писателите на хорър "Lazarus".

Стил и особености[редактиране]

Пише главно в жанровете мистерия, хорър, психотрилър, апокалиптична и постапокалиптична фантастика, антиутопия, комедия, фентъзи. Обича да пиша истории с неочакван край, истории с послание, истории които те карат да се замислиш върху теми, които би трябвало да вълнуват всеки човек. В произведенията си разглежда теми като: страха, неизвестното бъдеще, силата на въображението и т.н.

Награди и признания[редактиране]

  • 2015 г. - Първа награда от конкурса „Моят свят през 2025 г." на списание „„ВВС ЗНАНИЕ““ за разказа Магистрала 2025.
  • 2017 г. - Второ място в конкурса за фантастичен разказ на тема „Пътуване във времето“, организиран от Младежки дом Пазарджик и Клуб по фантастика „Аркадий и Борис Стругацки“, 2017 - за разказа Мисията на Монтег
  • 2017 г. - Разказът „Гагаузка крепост“ бе отличен на конкурса за разказ посветен на Добруджа и Йордан Йовков „Земя на пеещите колелета“, организиран от община Генерал Тошево.

Произведения[редактиране]

Издания[редактиране]

На български език[редактиране]

Фантастика[редактиране]

Разкази[редактиране]

Самостоятелни издания[редактиране]
Участие в съвместни издания[редактиране]
Електронни публикации[редактиране]
Публикации в периодика[редактиране]

На английски език[редактиране]

Външни връзки[редактиране]