Клуб Иван Ефремов

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Клуб
Иван Ефремов
Em klub.jpg

Координати: София, България
Основаване: април 1974 г.
Уебсайт: http://www.sf-sofia.com
Стенопис в клуба

Интегралният клуб по фантастика, прогностика и евристика „Иван Ефремов“ е основан през месец април 1974 г. в София като неформално място за срещи на хора, които по един или друг начин са направили фантастиката и прогностиката свое призвание, поле за творческа реализация или просто хоби. Сред тях има писатели, поети, художници, учени, преводачи и най-вече фенове на любимата ни фантастика. От ден първи няма формални структури, които да регулират клубния живот, с изключение на председателя, който има задължения, но не и привилегии. Формални изисквания за клубно членство също няма, всеки е добре дошъл, като се разчита на неговите добри намерения, желание за диалог с другите и, разбира се, любов към фантастиката.

Понастоящем сбирките на клуба се провеждат всеки вторник от 19:30 ч. в стая 213 на Общинския културен дом „Средец“, ул. Кракра 2а. Три пъти в годината се определят темите на сбирките за следващите три месеца. Всеки е свободен да предложи тема от която и да е област на човешкото битие, която е свързана по някакъв начин с фантастиката и бъдещето. Вечерите протичат под формата на лекции, свободни дискусии, литературни четения, но най-често те естествено преливат една в друга. Тук ще намерите текущата програма (януари - март 2007 г.) на сбирките на клуба. През лятото клубът също има сбирки, но няма предварително определени теми.

Членове на клуба и инициативни групи са участвали в практически всички дейности на фантастиката в България през последните 33 години.

Автор на емблемата на клуба е художникът Пламен Аврамов.

Вижте още[редактиране]

Една от писателските срещи в клуба: В центъра Алек Попов, до него - Весела Люцканова и Велко Милоев, художникът димитър Янков разговаря с (в гръб) Любомир Николов-Нарви. Изправен е критикът Георги Цанков, в най-далечния ъгъл - др. Светослав Славчев и Янчо Чолаков, на заден план - Кънчо Кожухаров разговаря с Вихра Манова. Още са видни Едуард Батов и Григор Попхристов

Външни препратки[редактиране]