Нощта на тоталното разбиване

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Нощта на тоталното разбиване
Автор(и): Пламен Митрев
Първо издание: 2002 г.
Жанр(ове): хумористична фантастика
Изкуство: литература
Вид: разказ

„Нощта на тоталното разбиване“ е разказ от Пламен Митрев, в жанра хумористична фантастика.

Сюжет[редактиране]

 

Внимание: Материалът по-долу разкрива сюжета на произведението!

 

Стивън Спилбърг и Джордж Лукас обсъждат снимането на бъдещата поредна серия на „Индиана Джоунс“, с Джордж Клуни и Дженифър Лопес в главните роли, на която ще са продуцент и режисьор. Когато снимките започват обаче, Лопес изчезва тайнствено и попада в точно копие на бутафорния храм, но истинско. От ситуацията я спасява Конан Варваринът, в плът и кръв, и двамата попадат пред погледите на смаяния снимачен екип. Спилбърг се ориентира мигновено и презаснема филма с напълно различен сценарий и Конан в главната роля, като самия себе си. Филмът има страховит успех.

Конан е поканен една нощ на схватка с всички известни звезди на кеча, от Ледения през Гробаря до Слейтърови, които размазва като на шега. След това изчезва някъде, без да остави следа. Единствен го намира по-късно преуспелият покрай него сценарист Питър Дж. Тайлър, емигрант от България - Конан се е установил в малко селце и си живее живота.

 

Внимание: Край на разкриващата сюжета част.

 

Публикации[редактиране]

На български език[редактиране]

В съвместни издания[редактиране]

Любопитно[редактиране]

  • Питър Дж. Тайлър е псевдоним на Пламен Митрев; авторът е и герой в произведението си.
  • В разказа, Стивън Спилбърг е продуцент на филма, а Джордж Лукас - режисьор. През 2007 г., пет години по-късно, наистина е заснета следваща серия на „Индиана Джоунс“, като Стивън Спилбърг е режисьор, а Джордж Лукас - продуцент на филма.