Пепел от мрак (Издателство Гаяна, 2015)

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене
Пепел от мрак
сборник — хорър
автор: Валентин Попов - Вотан
Pepel.jpg

Издателски данни:
Издадено в: България
Език: български
Кога:  2015 г.
Издателство: Гаяна
Страници: 180
ISBN: ISBN 978-954-8633-69-7

Поредица:
Име: Колекция „Дракус“
(номер 7)


„Пепел от мрак“ е сборник с разкази на писателя Валентин Попов - Вотан.

„Пепел от мрак” излиза под номер 7 от колекция „Дракус” на издателство „Gaiana book&art”.

Сборникът съдържа двадесет разказа в различни жанрове, но най-вече хорър и фантастика.

Предговорът е от Бранимир Събев:

Винаги когато на родния литературен небосклон се появи нов автор, творящ в праведния жанр на ужаса се изпълвам със задоволство и интерес. Любопитството не спира да ме мъчи и започвам да следя изкъсо развитието му като тъмен бард. Така се получи и при Валентин Попов и първата му книга „Нощта срещу ноември”, а аз не останах разочарован от този хорър-дебют: изчистените, кратки разкази бяха силни и могъщи като нажежени стоманени пирони, забити в ковчега на позьорската посредственост, ширеща се из българските хартиени полета.

В момента държите вторият сборник на автора – „Пепел от мрак”, издаден отново от русенското издателство „Гаяна”. Очакват ви 20 истории, чиито сюжети без съмнение ще задоволят изтънчения ви вкус, а героите в тях, бродещи по белите страници са кой от кой по-колоритни: свирепи мечки, пазещи малките си, самоубийци, отмъстителни индианци, особняци, необикновен Дядо Коледа, село с ужасяващи обитатели, стриптийзьорка с нечовешки умения, психопат с бръснач, компютърна игра-мечта, библейски звяр и един велик вампир, потомък на самия Дракула. Разнообразието е важен фактор сред качествата на всеки сборник разкази, а тъкмо от него в „Нощни разкази” има в доволно количество.

Заложете смело на Валентин Попов и неговият нов сборник. Той е поредното доказателство, че българските автори пишат добре, че създават качествени разкази и че хорърът далеч не е тема табу. Доказателство, че си струва да се четат и си заслужават всяка похарчена стотинка и всяка отделена минутка време. Защото тези разкази, скъпи читатели… са създадени преди всичко за вас.

Съдържание[редактиране]

Външни връзки[редактиране]