БГ-Фантастика:Защо да се регистрираме?

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Регистрацията в БГ-Фантастика не е задължителна. Не е необходимо да сте регистрирани и да сте влезли в системата, за да можете да редактирате статии в БГ-Фантастика - почти всеки може да редактира почти всяка статия по всяко време, дори без влизане с парола. Въпреки това, създаването на сметка е бързо, безплатно и лесно и е като добра идея поради няколко причини.

Регистрираните потребители могат:

  • Да разкажат на своята лична страница за себе си, за да знаят останалите участници, кой стои зад приносите им в БГ-Фантастика. Личната страница е донякъде средство за печелене на доверието на другите участници в БГ-Фантастика.
  • Да комуникират с останалите участници на своя лична беседа, която представлява открита за всички пощенска кутия. Нерегистрираните потребители също имат беседа, на която могат да се изпратят съобщения до тях, но тя е за IP-адрес, от което влизат, който може да се използва и от други хора. Освен това всеки регистриран потребител, който е дал в настойките си адрес на електронната поща, може да получава електронно писмо от другите участници в БГ-Фантастика, без те да виждат неговия адрес, благодарение на което участника е защитен от спам.
  • Да получават пълно признание за приносите си в историите на статиите, по които работят. Когато потребителят не влезе с парола в системата, редакциите му се приписват на потенциално случайния IP-адрес, през който е влязъл. Също така потребителите могат да прегледат всичките си приноси с щракване на връзката "Моите приноси", която е видима само ако са влезли в системата с име и парола.
  • Да включват желани от тях страници в своя списък за наблюдение. Тези страници излизат в по-тъмен цвят в "Последни промени" и се появяват в реда на тяхната промяна (от последната към по-ранната) на страницата (моят списък за наблюдение).
  • Да правят промени по настройките си, за да зададат облик на БГ-Фантастикапо свой вкус.
  • Да се подписват с избрания от тях псевдоним. Този псевдоним се записва в историята на всяка редакция в БГ-Фантастика. Освен това, те имат възможност при незначителни промени в определена статия, да отбележат това като "малка промяна". Анонимните потребители, за подпис на които служи техния IP-адрес, са лишени от тази възможност, за да се ограничат прояви на вандализъм, направени от анонимни потребители.
  • Избраният при регистрациите псевдоним облекчава общуването на беседите. Далеч по-приятно е да се обръщат към теб по име, а не по IP-адрес, който може да се променя при всяко влизане в интернет. За регистрираният участник е достатъчно да постави четири тилди (~~~~) или да натисне бутона за автоматичен подпис, за да го превърне Уикипедия в неговия подпис.
  • Да преместват страници.
  • Да качват картинки.

Източници[редактиране]

Тази статия е производна от:

статията Уикипедия:Защо да се регистрираме? в bg.wikipedia.org, към 30 ноември 2006, под Лиценз за свободна документация на ГНУ.
Автори на оригинала: Darsie, Daggerstab, Spiritia