Потребител беседа:Littlebitcr4zy

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Здравей! :-)[редактиране]

Добър ден тук! Помагай с каквото можеш, и както ти е приятно. Ако имаш каквито и да било въпроси - питай, например тук, или на моята беседа. :-) -- Григор Гачев 18:25, 21 декември 2006 (EET)

И още нещо: ти си първият потребител тук, допринесъл нещо към уикито! Затова получаваш и медал - можеш да го видиш на личната си страница. Браво - и продължавай! :-) -- Григор Гачев 00:20, 22 декември 2006 (EET)

Мисля, че долу-горе вече схващам синтаксиса ;) -- Потребител: Littlebitcr4zy
Браво! :-)
Ето и няколко дребни съвета по въпроса:
В диалозите (по беседите, като този тук) е удобно, като отговаряш на някого, отговорът да е избутан малко навътре. Избутването навътре става с едно или повече двоеточия в началото на реда (поискай редакция на страницата, и ще видиш как е направено, и как изглежда).
След като напишеш някакъв коментарн, е добре да го подпишеш. Подписването става най-удобно с две тирета и четири тилди: -- ~~~~ . Това се транслира до линк към потребителската ти страница, и час и дата. Например, за подписа на края на този ред, аз съм набрал две тирета и четири тилди, а при записването й излиза: "-- Григор Гачев 01:46, 24 декември 2006 (EET)"
Не знаех, че Сандро Георгиев е псевдоним на Александър Карапанчев. Ей сега ще направя страницата за него да е пренасочваща страница към Александър Карапанчев. :-) -- Григор Гачев 01:46, 24 декември 2006 (EET)
Моля те, не ми слагай медали, като се понауча малко тогава (сама ще си изпрося) Ухилен съм Littlebitcr4zy 23:58, 4 февруари 2007 (EET)
Абе я имай малко уважение към Наши Величества Администраторите и наградите, които присъждаме! ;-) -- Григор Гачев 00:39, 5 февруари 2007 (EET)
Хе-хе, извинявам се на Ваше Велико Височество хадминистрацията тогава Ухилен съм

Не може ли смайлито за намигване да се направи в тон с останалите? И съм объркала снощи като съм писала за "Павел Вежинов - повести" издателството е "Димитър Благоев", а поредицата - "Български писател". Аз ще го редактирам ей сега, ама незнам как се трият категориите. То даже и за заглавието имам съмнения как точно трябва да е, защото не пише повести, ами пише името и отдолу "Бариерата", "Белият гущер" и "Измерения" едно под друго, демек - няма точно определено заглавие. Ако сметнеш за нужно, можеш да го промениш по друг начин. Littlebitcr4zy 08:39, 5 февруари 2007 (EET)

Категориите могат да се трият само от Техни Величества Администраторите :-). Ние можем да ги отбележим за изтриване, като запишием най-отгоре {{бързо изтриване}} (вече го направих с Категория:Издания - Издателство Български писател).
Между другото, откакто променихме правилата за наименования на статии за издания, не е нужно да се пишат "ключове" на категориите. Тоест, конкретно при "Павел Вежинов - повести" е достатъчно да напишеш [[Категория: Издания - буква П]] вместо [[Категория: Издания - буква П|Павел Вежинов - повести]] (онова след отвесната черта служи за текст за сортиране, когато заглавието на статията не е подходящо, както беше например при Издателство Аргус/Храбри хоризонти (2006) - всички издания на Аргус се подреждаха в категориите под първата буква на заглавието - "И" - и се налагаше да се слагат ключове, за да има ред.) Май не го обясних добре :( --Intery 11:00, 5 февруари 2007 (EET)
Напротив - добре си обясняваш, щом от първия път те разбрах :-) Littlebitcr4zy 11:51, 5 февруари 2007 (EET)

Инфокутии[редактиране]

За втори път ме шашваш - как ги слагаш тия инфокутии? Ухилен съм Защо с такъв странен отстъп и подравняване? (Имам предвид Перпендикулярно време (Издателство Георги Бакалов, 1981) и Пурпурната цефеида (Издателство Отечество, 1982)) :-) --Intery 21:18, 5 февруари 2007 (EET)

Ами, записала съм си ги на диска за по-лесно. И явно първото е било грешно. Сега ще погледна обновената версия и ще запиша нея. А отстъпа защото премахвах плюсчетата (нали го копирах от промените на другите, а то излиза с плюсчета...). Та така... от недоглеждане явно не съм го оправила. :-)
Moже да обърнеш внимание и на форматирането на заглавията. Аз го замазвам от естетическа гледна точка, според това как ми изглежда най-добре. Но мисля, че ще е още по-добре, ако има някакъв стандарт, по който да се въвежда информацията, за да изглежда идентично всяка една страница, а не според естетическия поглед на всеки един, правил я;)). Littlebitcr4zy 21:29, 5 февруари 2007 (EET)
Ама ти оттам ли :(...
Ти ме амбицира и най-накрая се наканих да си направя подстраничка с празни по-често използвани инфокутии, да не трия всеки път указания или вече попълнени за други статии - Потребител:Intery/Инфокутии. Ако ще ти е по-лесно, копирай ги оттам :-).
За заглавията имаш предвид онова "„Пурпурната цефеида“ е сборник фантастични разкази и повести за юноши и деца." ли? --Intery 22:00, 5 февруари 2007 (EET)
Ами оттам ми, всичко оттам досега Ухилен съм Каня се да прочета "Наръчника на фена" и другите там спомагателни статии, ама да ти кажа много са ми оттегчителни тия дългите обяснения, по ми е добре директно да видя кое как става.

За форматирането нямям предвид заглавията на произведенията, ами форматирането като цяло. Отваряш примерно две статии и информацията да е подредена идентично (в смисъл да има някакви правила - "това се прави в курсив", "онова удебелено", "тук се оставя такъв интервал", "там - онакъв" и т.н. - в този смисъл, защото аз като погледна дори и моите статии се различават една от друга). Пък вероятно има вече такива правила, ама не мога да им намеря местонахождението :-) За инфокутиите - видях и много благодаря! Оттук-нататък ще ги използвам ;-) -- Littlebitcr4zy 09:50, 6 февруари 2007 (EET)

Наръчника е много полезно нещо, на мен ми беше интересен.. Но може би ти вече си си изградила основа и затова ти е оттегчителен.
За форматирането - няма проблем, я Григор, я аз винаги минаваме по новите статии точно за такива дреболии :-).
Поздрави. --Intery 10:13, 6 февруари 2007 (EET)
Сега ще ти кажа какво точно имам предвид. Отвори страницата на Агоп Мелконян и виж как е подренено вътре всичко. Първо са романи, повести (ей сега я добавих), сборници и след това разкази и пр. каквото виждаш. Според мен би било удачно това всичко да се подрежда по един и същ начин при всичките статии. Както и по-правилно би било в случая (пак според мен) двете подкатегории 'разкази' и 'сборници' да им се сменят местата. Затова си мисля, че няма да е зле да се направи една статия образец, по която да гледаме и правим останалите.
А със 'заглавия' горе имах предвид колко "===" слагаме (заглавия, подзаглавия и т.н.) на това и колко на онова... Сори, че се е получило чат, ама понякога и така става :-) -- Littlebitcr4zy 06:08, 7 февруари 2007 (EET)
Ами то има такъв образец :-) - БГ-Фантастика:Образец за статия за писател (И още няколко в БГ-Фантастика:Образци за нови страници).
По статията Агоп Мелконян има още да се размества (трябва библиографията да се раздели на произведения и издания, като въпросният раздел "сборници" да се премести към "издания"), но имам бегъл спомен, че Григор се беше захванал, та не съм пипала... --Intery 11:56, 7 февруари 2007 (EET)
Ей, благодаря ти! :-) Спести ми маса чудене и труд! ;-) -- Littlebitcr4zy 15:37, 7 февруари 2007 (EET)
Моля=).
Впрочем, за временни записи има един шаблон {{Редактирам}} ;-). --Intery 06:37, 8 февруари 2007 (EET)

Ал В[редактиране]

ОК за преместването, но в статиите за "Други светове" има връзки като "Ал Викърс"; предлагам да има Ал Викърс с пренасочване към Ал-дър Попов.--В.Тодоров 19:19, 13 февруари 2007 (EET)

Спокойно, то автоматично се пренасочва. И на Сандрю Георгиев така я направи Григор :-) -- Littlebitcr4zy 19:24, 13 февруари 2007 (EET)

Аха, това вече ми е ясно - така е! Сега пак за Ск.камък на Гуляшки. Фантастика ли е? Щото го има и малко-по-горе (във Фантастика); пък го има и с анонс "фантастична повест". А там където си го писал(а) е за нефантастични творби. Или нещо на мен не ми е ясно!?... Та извинявай за безпокойството :-)--В.Тодоров 21:10, 13 февруари 2007 (EET)

Aми, във фантастика трябва да е? Сега ще погледна, макар че още одеве като пита на страницата гледах уж. Aз писах в повести, в раздела Фантастика на произведенията, в издания не знам кой го е слагал. Ако там е грешката - просто го премести :-) -- Littlebitcr4zy 01:53, 14 февруари 2007 (EET)

Конфликт на редакции при Наталия Андреева[редактиране]

Здрасти, засякоха ни се редакциите на Наталия Андреева и съхраних моята версия, защото май бях пипала повече неща, а едва после нанесох твоята редакция (нали беше само категорията "писатели на научна фантастика", не съм пропуснала нещо?), прощавай. --Intery 23:24, 15 февруари 2007 (EET)

Здрасти! Не, нищо повече не съм добавяла, само една категория. -- Littlebitcr4zy 23:45, 15 февруари 2007 (EET)

Петър Бобев - Фаетон[редактиране]

Бе този негов "Феатон" не е ли "Фаетон"? Навсякъде другаде така го дават... -- Григор Гачев 19:05, 18 февруари 2007 (EET)

Така е да - моя е грешката. Понякога нали знаеш как някой имена си ги втълпяваш, че са така, а те са иначе, но тъй като са вече втълпени, упорито продължаваш да си използваш своето наименование. На мен често ми се случва май това... Оттам сигурно приказката "по-хубаво да не знаеш, отколкото да знаеш погрешно" :-) -- Littlebitcr4zy 19:24, 18 февруари 2007 (EET)

Михаил-за-изтриване[редактиране]

Я кажи нещо повече за Михаил Манолов... Може и направо в беседата към статията за него, да се знае защо ще се трие.

Забавлявайки се, --k. 21:01, 6 март 2007 (EET)

Нищо не знам. Вандалствам..., забавлявайки се Ухилен съм -- Littlebitcr4zy 03:12, 7 март 2007 (EET)

1998 г.[редактиране]

За да не прехвърчат пак искри, оставям на теб да поправиш 1998 г. (три пъти проверявах наистина ли ти си я създала ;-)). Поздрави, Intery 23:29, 22 март 2007 (EET)

Aми, така като гледам... увлякла съм се Ухилен съм Нали въвеждах години и произведения, ама съвсем се отнесох, че съм в общата статия и не е от кат-те. Не е болка за умиране - трий. пък като се въведе произведение или книга излязла тогава, ще се прави.
Искри само в очите, нали знаеш ;-) -- Littlebitcr4zy 14:39, 23 март 2007 (EET)

Крушков[редактиране]

Виж в Беседа:Спас Крушков --Angel 18:30, 23 март 2007 (EET)