Списание Зона F

От БГ-Фантастика
Версия от 15:36, 22 ноември 2015 на А.Славов(Sferoidi) (беседа | приноси) (Броеве)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към: навигация, търсене
Корици на броеве от списание „Върколак“

„Зона F“ e месечно списание за фантастика, фентъзи и хорър.

„Върколак“[редактиране]

Първоначално носи името „Върколак“ и е създадено през август 1997 г. като списание за остросюжетна литература (фантастика, криминале, хорър, фентъзи). Учредено и издавано от Агоп Мелконян и Петър Кърджилов.

Тази статия е мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като я разширите. Просто щракнете на редактиране и добавете онова, което знаете.
Корици на броеве от списание „Зона F“

„Зона F“[редактиране]

По-късно списанието е преименувано на „Зона F“ и продължава като „Дайджест на сюжетната литература“. Редактор е Агоп Мелконян, а издател - Олег Чернев. Списанието излиза от 1999 г. до 2002 г. През 2002 г. са публикувани общо 12 броя.

Организира много конкурси за фантастични разкази на различна тематика и конкурс „2000“. Списанието продължава утвърдената от „Върколак“ традиция да публикува в майските си броеве само български творби в чест на 24 май - Деня на българската писменост и култура. „Зона F“ публикува творби на много млади български фантасти като Елена Павлова, Ивайло Иванов, Адриан Лазаровски, Мартин Дамянов, Сибин Майналовски, Ивайло Шонов и др.

Броеве[редактиране]