БГ-Фантастика:ЧЗВ за читатели

От БГ-Фантастика
Направо към: навигация, търсене

Как да търся в БГ-Фантастика?[редактиране]

Би трябвало да има малко поленце за търсене вляво от всяка страница в БГ-Фантастика. Просто напишете там това, което търсите. Вижте БГ-Фантастика:Търсене за повече подробности.
Можете да използвате също така Google, за да търсите в БГ-Фантастика. Имайте предвид, че индексацията на Google може да не е обновена.

Мога ли да използвам информация от БГ-Фантастика на моя сайт?[редактиране]

Да. Може да използвате информация от БГ-Фантастика, стига да спазвате условията на лиценза за свободна документация на ГНУ. Вижте БГ-Фантастика:Авторско право.

Ако направя препратка от моя сайт към БГ-Фантастика, задължен ли съм да използвам лиценза за свободна документация на ГНУ за моя сайт? А ако цитирам няколко изречения? А ако цитирам цяла статия?[редактиране]

Отговорът на първите два въпроса е "не", тъй като те са обвързани с идеята за обществено достояние. Консултирайте се с адвоката си по третия въпрос. Вижте също БГ-Фантастика:Авторско право. Все пак, редакторите са по принцип добронамерени, така че надали ще ви съдим. :)

Мога ли да се сдобия с БГ-Фантастика на диск, мога ли да сваля всичко? Безплатно?[редактиране]

В момента няма CD images в наличност. Базата от данни може да бъде изтеглена оттук, но ще трябва да настроите уеб сървър, PHP, MySQL и нашия Уики софтуер, МедияУики, за да я използвате. За момента не е създадена хартиена, нито пък CD версия на БГ-Фантастика. Когато това стане, те вероятно обаче няма да са безплатни, тъй като ще включват стойност на хартия, отпечатване, носител...

Как да цитирам статия от БГ-Фантастика?[редактиране]

Цитирайте статиите по начина, по който бихте цитирали всяка друга статия в своята публикация. Не е задължително да цитирате отделните автори, но би трябвало да включите поне датата, на която сте взели статията. В най-добрия случай напишете датата и часа, като можете да получите тази информация от историята на цитираната страница.

Има ли списък на всички статии по азбучен ред?[редактиране]

Да, специалната страница Всички страници съдържа препратки към всички статии в енциклопедията по азбучен ред.
Вижте също списък на всички специални страници.

Източници[редактиране]

Тази статия е производна от:

статията Уикипедия:ЧЗВ за читатели в bg.wikipedia.org, към 30 ноември 2006, под Лиценз за свободна документация на ГНУ.
Автори на оригинала: Borislav, Александър, Ceramic, 5ko, .wiki, Zinoviev, 193.151.82.140
<center>
Тази статия е производна от:

статията Wikipedia:Readers' FAQ в en.wikipedia.org, към 20 декември 2003, под Лиценз за свободна документация на ГНУ.
Автори на оригинала: Stephen Gilbert, Angela, Rotem Dan, Enchanter, Brion VIBBER, MyRedDice, Stevenj, Tarquin, Ellmist, TakuyaMurata, 65.124.31.74, Camembert, Eloquence, Zashaw, 218.221.234.117, Spellbinder, 141.40.169.129.

</center>